Poşetten Sonra Pet Şişeler de Ücretli Oluyor

Poşetler 2019 yılı itibariyle ücretli oldu. Bu uygulamadan sonra artık pet şişeler de depozitolu ücretli olacak.

Poşetten Sonra Pet Şişeler de Ücretli Oluyor

Ücretli poşet uygulamasından sonra yeni bir düzenleme daha geliyor.

2019 yılına girilmesi ile birlikte marketlerde artık poşetler 25 kuruşluk ücrete satılmaya başlandı. Sıfır atık projesi kapsamında yapılan bu düzenlemenin ardından yeni bir uygulama daha geliyor. Edinilen son bilgilere göre artık pet şişelerde ücretli depopzito uygulamasına gidilecek. Söz konusu yeni düzenlemenin 2021 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Alışverişlerde ücretli poşet uygulamasının ardından depozitolu pet şişesi uygulaması da hayatımıza girecek. 2021 yılından itibaren pet şişelere depozito uygulaması için çalışmalar başlatıldı.  Sıfır Atık Projesi kapsamında yapılacak yeni düzenleme için çalışmalar devam ediyor.

DEPOZİTO MERKEZLERİ KURULACAK

Perakende satışlarda, plastik pet şişelere yönelik depozito uygulaması için geri sayım başladı. Plastik pet şişelerin geri dönüşümü için depozito merkezleri kurulacak.

FİYATLAR ARTACAK

Plastik pet şişelerin en yaygın kullanıldığı alan içecek sektörü. Bu nedenle söz konusu  uygulama aynı zamanda içecek sektöründe fiyat artışına da neden olacak. Bu durum, tüketicinin aleyhine olması nedeniyle pazarda oluşabilecek bir daralma, üreticileri tedirgin etmeye başladı.

Kamubulteni.com  | Ankara