KKKA Virüsü Uyarısı Geldi: Kenelere Dikkat

.Sağlık Bakanlığı 'ndna KKKA uyarısı geldi. Vatandaşların alması gereken önlemlere yer verilirken belirtiler de paylaşıldı.

KKKA Virüsü Uyarısı Geldi: Kenelere Dikkat

Sağlık Bakanlığı 'ndan son dakika açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, kene yoluyla bulaşan KKKA hastalığından korunmak vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Uyarıda bu virüsten korunman için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli  olarak görülen alanlara giden vatandaşların  vücudu örten giysiler giymek gerektiği belirtilerek, kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için de açık renkteki elbiselerin, kıyafetlerin tercih edilmesi gerektiğine yer verildi.

Kenelerin olabileceği riskli bölgelerde bulunan vatandaşların , daha sonra vücudunu kontrol etmesi, kene ısırığı olup olmadığını ayrıntılı şekilde kontrol ederek öğrenmesi istendi. KKKA virüsü taşıyan kenenin vücuda tutunması halinde herhangi bir şey yapılmaması, kenenin kesinlikle koparılmaması, en yakın sağlık kuruluşuna giderek muayene olması gerekirse ameliyat olması gerektiğine yer verildi. 

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bunun yanı sıra  kenenin vücuttan çıkarıldığı 10 gün içinde de halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtilerinin görülmesi halinde  vatandaşların hemen bir sağlık kuruluşuna gitmesi ve doktora müracaat etmesi gerekitiği belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA