Kafadan Yapışık Halde Dünyaya Geldiler

Alanya 'da kafalarından yapışık şekilde dünyaya gelen siyam ikizleri evlerinin prensleri oldu. Aile çocuklarının sağlığına kavuşmasını istiyor.

Kafadan Yapışık Halde Dünyaya Geldiler

Kafalarından yapışık halde dünyaya gelen siyam ikizleri, sempatik tavırlarıyla evlerinin prensleri oldu.

Alanya 'da 22 Haziran günü sezaryenle dünyaya gelen kafadan yapışık siyam ikizleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde devam eden tedavilerinin ardından evlerine gönderildi. Evde bakımları devam eden, beyinleri ayrı olan ancak ana toplar damarları ortak olan bebekler, gülmsemeleri ile ailelerine mutluluk veriyor. 

Turizmde işçi olarak çalışmakta olan Ömer ile Farma Evrensel çiftinin özenli olarak bakımlarını yaptığı bebeklerin gülümsemeleri ve beslenmelerinin normal olması aileye mutluluk veriyor.

Ailesi, Derman ve Yiğit ismini verdikleri bebeklerini ayrı şekilde kucaklarına almanın hayalini kuruyor. 

Bebeklerini ayrı ayrı ellerine almak istediklerini söyleyerek açıklama yapan Evrensel, "Çok şükür bir sıkıntıları yok, sadece bitişik olduğu için zorlanıyorum. Kucağıma, yatırarak alabiliyorum. Prenslerimizle ilk bayramımızı kutluyoruz." ifadelerini kullandı ancak Gencobahis bakımlarında bazı zorluklar çektiklerini söyledi.

Bebeklerinin sağlığına kavuşmasını isteyen Evrensel, "Sağ salim ayrılsınlar, evimizde koştursunlar istiyorum. Üç ay sonra tedavilerimiz başlayacak. Doktorlar damarlarına bakacaklar. 'Ameliyatı 6 aylıkken yapacağız'. dediler. İkisini de kurtarmaya çalışacaklar. Umutluyuz, inşallah ayrı ayrı kucağımıza alacağım." dedi.

Evrensel açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Artık tepki veriyorlar, gülüyorlar. Yiğit çok komik, sempatik tavırları var. Derman genelde uyuyor. Derman rahatsız olmasın diye, Yiğit'i hep uyutmaya çalışıyoruz. Ailemizin prensleri inşallah sağlıklı, ayrı olarak yürüyecekler. Yapışık olmalarına rağmen ciddi sıkıntıları yok. Yapışık olduklarını ilk öğrendiğimde aldırmak için doktora gittim, sonra vazgeçtim. 'Allah'ın verdiği canı aldırmayayım.' dedim. Kıyamadım, eli ayağı belliydi, kalbi atıyordu. Duyuyorsun, hissediyorsun. Doktorlar ısrarla 'Alalım.' dedi, hatta doğuma girdiğimizde bile bana çok kızdılar. 'Niye aldırmadın, böyle olduğunu bile bile.' dediler. Bile bile doğurdum, ne verdiyse Allah'ım verdi. İyisini de kötüsünü de o verecek, iyi ki doğurmuşum. İki prens geldi, iki yakışıklı oğlum oldu. Onlarla güzel zaman geçiriyorum."

Kamubulteni.com  | Ankara