İzmir'deki Kötü Kokunun Nedeni Belli Oldu

Son günlerde İzmir genelinde ağır ve rahatsız edici bir koku var. Belediye kokunun nedenini bulamadıklarını söylerken Çevre bölge müdürlüğü kokunun nedenini bulduklarını söyledi.

İzmir'deki Kötü Kokunun Nedeni Belli Oldu

İzmir'de kötü kokunun nedeni belli oldu.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan bir son dakika açıklamasında bulundu. Varan yaptığı açıklamada, geçtiğimiz gün Belediye Başkanvekiline cevap verdi. Büyükşehir Belediye Başkavekili Sırrı Aydoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, son günlerde İzmir genelindeki kötü konunun nedenini belirleyemediklerini, araştırmalarının devam ettiğini söyledi. Aydoğan 'ın bu sözlerine cevap veren Varan, kokunun sebebini belirlediklerini söyleyerek, "Atık kanalları kokuyor, onları yıkayacaklar. Bir de Çiğli'deki çamur atıkları kokuyor başka bir şey yok. Araştırdık, kokunun bunlardan kaynaklandığını tespit ettik. Arkadaşlarımız kokunun nedenini sözlü olarak iletiyorlar, önümüzdeki günlerde de yazılı olarak ileteceğiz." ifadelerini kullandı..

Kanalizasyon altyapısının Çığlı Atık Tesisinin yetersizliğinden dolayı kötü kokunun meydana geldiğini söyleyen Varan, kötü koku ile birlikte kentte sorunların yaşandığı, halkın ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Selahattin Varan yaptığı açıklamada, kent genelinde kötü koku için araştırma yaptıklarını ve bu araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi. Yaptıkları bu çalışmaların sonuçlarını gerekli yerlerle paylaştıklarını söyleyen Varan şu ifadeleri kullandı:

"Koku gökten aşağıya inmiyor. Atık kanalları kokuyor, onları yıkayacaklar. Bir de Çiğli'deki çamur atıkları kokuyor başka bir şey yok. Araştırdık, kokunun bunlardan kaynaklandığını tespit ettik. Ortak çalışma yapmıyoruz. Kendimiz çalışma yaptık, muhataplarımıza da bunları ilettik. Arkadaşlarımız kokunun nedenini sözlü olarak iletiyorlar, önümüzdeki günlerde de yazılı olarak ileteceğiz."

İzmirliler ise bu koku için gerekli çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyor.

Kamubulteni.com | Ankara