GSS Borcu Olanlar Dikkat: İyi Haber Bugün Geldi

Genel Sağlık sigortası borcu olan vatandaşları sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada GSS borcu olan vatandaşların yıl sonuna kadar salık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabileceğine yer verildi.

GSS Borcu Olanlar Dikkat: İyi Haber Bugün Geldi

GSS borcu olanlar dikkat !!

Edinilen son dakika bilgilerine göre Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşların yıl sonuna sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabileceğine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın imzası ile bugün yeni bir karar Resmi Gazete 'de yayımlandı. Erdoğan 'ın onayı ile yayımlanan kararda GSS borçlarına ilişkin önemli ifadelere yer verildi.

Söz konusu karara göre, Genel Sağlık Sigortası kapsamında olan ancak primlerini zamanında ödeyemediği için devlete borçlu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabileceğine yer verildi. 

Ücretsiz sağlık hizmeti hakkından Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki vatandaşların bakmakla yükümlü olduğu kişiler de yararlanacak. Ücretsiz sağlık hakkı, 31 Aralık 2019'a kadar geçerli olacak.

GSS BORÇ SORGULAMA

Genel Sağlık Sigortası borcu e Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Sorgulama ekranı için aşağıdaki linke gidin.

https://www.turkiye.gov.tr/

Açılan sayfada sağ üst köşeden giriş yaptıktan sonra arama kısmına GSS borç sorgulama yazın ve borcunuzu öğrenin.ç

Kamubulteni.com  |  Ankara