Enerji İçecekleri Hakkında Korkutan Açıklama

Canan Karatay 'dan bir son dakika açıklaması geldi. Karatay yaptığı açıklamada enerji içecekleri konusunda önemli uyarıda bulundu.

Enerji İçecekleri Hakkında Korkutan Açıklama

Canan Karatay 'dan flaş enerji içeceği açıklaması.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay enerji içecekleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Karatay,  mevsimsel geçiş, doğal beslenme, şeker hastalığı, vitaminlere de değindi.

Prof. Dr. Karatay, mevsimsel geçişlerde yetişkinlerle çocukların bağışıklık sisteminin etkili olduğunu , hastalıklara yakalanmamak için sistemin güçlü olması gerektiğini belirterek, "Kış aylarına hazırlıklı girmemiz gerekiyor. Bol bol tereyağı ve zeytinyağı tüketmeliyiz. Beynimiz yağlarla çalışır. Okullar başlıyor ve yavrularımızın evde yapılmış yoğurt tüketmeleri gerekiyor" uyarılarını yaptı.

"KAYA TUZU TÜKETİN"

Kaya tuzu ile ilgili açıklama yapan Prof. Karatay, "Kristal kaya tuzu doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor. Kaya tuzu sağlık nedenidir. Çok önemli bir mineraldir. Saftır, işlem görmemiş, rafine olmamıştır sofra tuzu gibi. Hiçbir kimyasal içermez, hiçbir çevresel kirlenmeye maruz kalmamıştır. İnsan vücudunun bu dengeli ve doğal minerale çok ihtiyacı vardır. Bu nedenle tuz olmayan kaya tuzu, sağlığımız için gereklidir. Sağlıklı ve doğal beslenirsek, gıda takviyelerine hiçbir zaman ihtiyacımız olmaz. İnternetten kesinlikle bu ürünler satın alınmamalıdır. Enerji içecekleri erken ölüme sebep oluyor. Gazlı ve şekerli içeceklerden uzak durmalıyız" dedi.

ZEYTİNYAĞI BAŞTACIDIR

Muğla zeytinyağına övgüler yağdıran Karatay açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Muğla'nın zeytinyağı baş tacıdır ve bol bol kullanılması gerekiyor. Alzheimer'i önlüyor. Yemeklerin yanı sıra sabah ve akşam içilmesi gerekiyor. Zeytin meyvedir ve meyvelerin en faydalısıdır. Karaciğer yağlanmasını önlüyor. Yağlanacağım diye kesinlikle korkmayın. Şekerli ve gazlı içecekler çocukları hiperaktif yapıyor. Öğretmenler ise anne ve babalara 'Çocuğunuzu psikiyatriye götürün' diyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA