E-Sigara Kullananlara Son Dakika Uyarısı

Elektronik sigara kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika haberi: ABD 'de yaşanan vakalardan biri ölümle sonuçlandı.

E-Sigara Kullananlara Son Dakika Uyarısı

E-Sigara ile ilgili korkutan son dakika açıklaması.

ABD 'de, 'elektronik sigara kullanımına bağlı bir solunum hastalığı olan kişi hayatını kaybetti. Illinois salgın hastalıklar kurumundan Doktor Jennifer Layden konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ,  "Hasta elektronik sigara içimi sonrası tanımlanamayan bir hastalık nedeniyle tedavi altına alınmıştı" ifadelerine yer verildi.

GİZEMLİ AKCİĞER HASTALIĞI

Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre ABD 'de sağlık ekipleri, elektronik sigara kullanımına bağlı olarak gizemli bir akciğer hastalığının inceleme altına alındığı bildirildi.

Federal bir sağlık kurumu olan CDC 'den yetkililer, 22 eyalette olası 193 vakanın bulunduğunu dünya kamuoyuna açıkladı.

THC MADESİ

Yetkililer tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, vakaların çoğunun, esrardaki etken THC maddesini sıvı olarak elektronik sigarada içtiklerini de duyurdu. Söz konusu vakalar  28 Haziran ve 20 Ağustos tarihleri arasında yaşandı.

BİR KİŞİ ÖLDÜ

CDC yöneticisi Robert Redfield yaşanan ölüm olayı ile ilgili açıklama yaptı. Redfield yaptığı açıklamada  "Elektronik sigara kullananlarda görülen akciğer hastalığı salgınında bir kişinin öldüğünü duymaktan üzüntü duyduk" ifadelerini kullandı.

Redfield, Illinois eyaletinde yaşanan ölümün "elektronik sigaralarla ilişkilendirilen sağlık riskleri tahminlerini güçlendirdiğini" ifadelerini kullandı.

BU HASTALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hastalığın tanısı ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak yaşanan tüm vakalarda hastaların bir şekilde e-sigara kullandığı bildirildi. 

CDC 'den bulaşıcı olmayan hastalıklar departmanının başı olan Doktor Ileana Arias da bir açıklama yaptı ve "Birçok vakada hastalar THC içeren maddeler kullandıklarını kabul ettiler" ifadelerini kullandı. 

BELİRTİLERİ

Tedavi altında olan kişilerde, öksürme, nefes darlığı, yorgunluğun yanında bazı vakalarda ishal ve kusma da görülüyor.

Hastalığın bakteri ya da virüs kaynaklı olarak bulaşıcı bir yanı olduğuna dair de bir delil elde edilmiş değil.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA