Alçak Gönüllü İnsanların Ortak Özelliği Belli Oldu

Mütevazı kişilerin ortak yönleri için açıklama geldi. Psikologlar tarafından yapılan araştırmanın sonucunda , mütevazı kişilerdeki ortak özelliğin belli olduğu bildirildi.

Alçak Gönüllü İnsanların Ortak Özelliği Belli Oldu

Tüm mütevazı insanlardaki ortak özellik açıklandı.

Mütevazılık ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan araştırmalar sonucu tüm mütevazı insanlardaki ortak 1 özelliğin olduğu vurgulandı. 

Dünyaca ünlü psikologlar tarafından yapılan uzun çalışmalar sonrası , özünde alçakgönüllü olan insanların ortak özelliklerine yer verildi. Psikologlara göre bu insanlarda  “Hypo-egoic nonentitlement” olarak adlandırılan bir özelliğin yer aldığı ve bu özelliğin yer aldığı insanların olumlu nitelikleri ile yaşamındaki kazanımları için herhangi bir özel muameleye hak kazandığını bildiriyor. 

Mütevazılıkla ilgili yapılan araştırmalarda , bu durumun  “arzu edilen psikolojik ve kişilerarası sonuçlar dizisi” ile olan bağlantısı nedeniyle bir tür "özel ilgi" olduğunu belirtiyorlar.

Toplamda 419 kişinde oluşan deneklerle yapılan araştırmada, bu kişilerin kişisel özellikleri, gurur duydukları anları, başarıları, açıklamaları ve diğer tüm bilgileri istendi.

Bilgilerin alınması sonrası karşılaştırmalar yapıldı. Bu bilgilerin yanı sıra deneye katılanlara, diğer insanların kendilerine nasıl davranması gerektiği sorusu da soruldu.

ORTAK ÖZELLİK

Deneye gönüllü olan kişiler, narsizm, kişisel çıkarlar, psikolojik hak, özgüven, alçakgönüllülük, sosyal özellikler gibi testlere de alındı. Bu testlerin , soruların ve incelemelerin ardından en yüksek puan alan özellik belli oldu.

Cevaplar sonrası toplanan cevaplardan alınan ortak verilere baktığımızda mütevazı kişilerin ortak özelliklerinin , hak ettikleri özel muamele konusunda oldu. 

Buna göre mütevazı kişilerin , ne yaptıklarına bakılmadan özel bir ilgi veya hak kazandıklarını düşünmedikleri ortaya çıktı. 

Araştırma sonucuna göre alçakgönüllü olanların ,kendilerini ortalama bir insandan daha doğru görüllerini , bu nedenle iyi oldukları her şeyde iddialı olduklarını ifade ediyor. 

Bu noktada, mütevazı yapan şeyinse başarıları veya olumlu özellikleri nedeniyle bir insan olarak özel muamele görme hakkına sahip olduklarını düşünmedikleri olduğu belirtiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA