Tıpta Yan Dal Uzmanlık Tercih Kılavuzu Yayımlandı-Başvurular Başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında YDUS tercihlerinin başladığına yer verildi.

Tıpta Yan Dal Uzmanlık Tercih Kılavuzu Yayımlandı-Başvurular Başladı

Son dakika haberi: YDUS tercih kılavuzu yayımlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı tercih başvurularının başladığına yer verildi. Tercihler 29 Nisan tarihine kadar devam edecek.

ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2018 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018-YDUS) tercih işlemleri, 19-29 Nisan 2019 tarihleri arasında bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden internet aracılığıyla yapılacaktır. Yerleştirme, 2018- YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır.

Tercih Alınacak Alanlar : Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Radyoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji ve Üroloji

Davası süreci devam eden alanlarla (İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Anesteziyoloji ve Reanimasyon) ilgili değerlendirme ve tercih işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır."

2018-YDUS Tercih İşlemleri : Genel Bilgiler ve Tablolar

2018-YDUS Kılavuz ve Başvuru Bilgileri