Şehir Hastanelerine Kamu Personeli Alımı Mülakatsız Olacak

Şehir hastanelerine personel alımları mülakatsız olacak. Şuanda Cumhurbaşkanlığı 'nda olan ve onaylanması beklenen 30 bin kadronun büyük çoğunluğunun Şehir Hastanelerine verilmesi bekleniyor.

Şehir Hastanelerine Kamu Personeli Alımı Mülakatsız Olacak

Şehir hastanelerine personel alımı nasıl yapılacak?

Geçtiğimiz ay Bilkent Şehir Hastanesinin açılışı yapıldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hastane bünyesine 7 bin sağlık, 5 bin destek personeli alımı yapılacağını söyledi. Bakan Koca 'nın bu açıklamasının ardından sağlıkçılar ve destek personeli adayları, alımların nasıl olacağını, başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR

Hastanenin personel alımı ile ilgili Habertürk 'te yer alan yazıda kadro dağılımı şu şekilde verilmişti:

664 hasta yönlendirme ve danışma(tıbbi sekreter, resepsiyon, refakat, hasta taşıma), 55 çağrı merkezi görevlisi, 313 oda destek personeli 500 mutfak personeli(aşçı, aşçı yardımcısı, kepçeci, bulaşıkçı, meydancı, depo personeli 978 temizlik personeli (hastane ve hastanede temizlik süreçleri) 450 hastane güvenliği 62 otopark personeli alınacak.

ALIMLARIN ÇOĞU DİĞER HASTANELERDEN

Bilkent Şehir Hastanesinde olduğu gibi diğer şehir hastanelerine de personel alımları Sağlık Bakanlığı koordinesinde yapılacak. İlk olarak şehir hastanesi açıldığı için kapanan diğer hastane personelleri Şehir hastanesinde görevlendiriliyor. Şehir hastanelerinin personel ihtiyacının büyük kısmı, kapanan devlet hastanelerindeki personellerden karşılanıyor 

EKSİK KALAN KADROLARA ALIM MERKEZİ ATAMA İLE

Sağlık Bakanlığı, 2019 yılında yapacağı merkezi atamalarla şehir hastanelerine personel alımı yapacaktır. 30 bin kadro Cumhurbaşkanlığında onay beklerken önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklama gelmesi bekleniyor. 

İŞKUR'DAN ALIM OLACAK MI?

Şehir hastanelerine alımlar, merkezi atama yolu ile KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak. İŞKUR aracılığıyla yapılacak alımlarda ise kura ile atamalar yapılacak.

MERKEZİ ATAMALAR NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı merkezi atama takvimi henüz yayımlanmadı. Önceki yıllarda Ocak-Şubat aylarında açıklanan takvim, Mart ayına girilmesine rağmen hala yayınlanmadı.

Alım sayısının ve atama tarihlerinin bir an önce açıklanması gerekiyor.

AÇIKLAMA GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN