Sağlık'a 14 Bin İşçi Alımı Daha Olacak-Peki KPSS Şartı Kaç Olacak?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye genelinde bulunan hastanelere 14 bine yakın kadrolu işçi alımı daha yapacak. Peki alımlar ne zaman olacak? Hangi kadrolara alım yapılacak? Alımlarda KPSS şartı kaç olacak?

Sağlık'a 14 Bin İşçi Alımı Daha Olacak-Peki KPSS Şartı Kaç Olacak?

Sağlık Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla 14 bine yakın kadrolu işçi alımı daha yapacak.

Taşerona kadronun verilmesinin ardından kamuya işçi alımları İŞKUR aracılığıyla yapılmaya başlandı. İşçi alımlarında en çok merak edilen alım ise Sağlık Bakanlığı 'nın hastanelere yapacağı alım oldu.

Seçimlerden önceki Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Temizlikçi, hasta yönlendirme, bilgi işlem ve şöför gibi kadrolarına en az okur yazar olan adaylar arasından KPSS'li ve KPSS'siz kadrolu işçi alımı yapacaklarını söyledi. Bakan Demircan, bu kapsamda alacakları sayının 19 bin olduğunu söyledi.

5298 KİŞİLİK ALIM İÇİN BAŞVURULAR ALINDI

Geçtiğimiz ayın başında Sağlık Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla beklenen ilanını yayımladı ve temzlikçi ile bazı kadrolara toplamda 5298 adet kadrolu işçi alımı yapacağını duyurdu. Eylül ayının ilk haftalarında alınan başvuruların ardından sonuçlar beklenmeye başladı. 

KURA ÇEKİMİ 25 EKİM'DE

Sağlık Bakanlığı 5298 kadrolu işçi alımına ait kura çekimi 25 Ekim günü gerçekleşecek ve sonuçlar KAMUBULTENİ.COM 'da olacak. İşçi alımına başvuru yapacak adaylar ile başvuru yapan adaylar mobil uygulamamızı indiriyor. Kura çekimi sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

YENİ ALIM NE ZAMAN?

Dönemin Bakanı Ahmet Demircan, 19 bin işçi alımını yıl sonuna kadar yapacaklarını söyledi ancak tarih vermedi. 5298 kişilik alımdan sonra Sağlık Bakanlığı 'nın 14 bin işçi alımı için de ilana çıkması bekleniyor. İlanı bekleyen adaylar kamubulteni.com 'u telefonuna indiriyor. Siz mobil uygulamamızı indirin ve ilan geldiğinde bildirim alarak haberdar olun.

ALIMLARDA KPSS TABAN PUANI KAÇ OLMALI?

Söz konusu alımlar için KPSS puanı isteneceği belirtildi. Ancak KPSS taban puanın kaç olacağı açıklanmadı. Peki sizce alımda KPSS taban puanı kaç olmalı? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM 'U AŞAĞIDAKİ PLATFORMLARDAN TAKİP EDİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER