Sağlık Personellerine Ek Ödeme ve Erken Emeklilik Açıklaması

Sağlık personellerine erken emeklilik ve performansa göre ek ödeme hakkında önemli açıklama geldi. Bakan Koca 'dan gelen açıklama haberimizdei

Sağlık Personellerine Ek Ödeme ve Erken Emeklilik Açıklaması

Fahrettin Koca 'dan erken emeklilik ve sağlık personellerinde performans sistemi açıklaması.

Bir otelde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde 81 ilden gelen sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken , sağlık çalışanların sisteminde bazı değişikliklerin yapılacağına yer verdi.

ERKEN EMEKLİLİK

Salık çalışanlarına erken emeklilik hakkında konuşan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Yeni yasama dönemimizin ilk icraatı hekim emekli maaşlarında iyileştirme ile sağlık personelinin fiili hizmet zammı oldu. Geçtiğimiz 3 Ağustos'ta yürürlüğe giren kanun değişikliği ile çok önemli bir adım atıldı. Bu yıl başından itibaren hekim emekli maaşlarında ek ödeme yapılarak artış sağlanmış oldu. Sağlık personelinin fiili hizmet zammı veya genel bilinen adıyla 'yıpranma payı' uzun süredir sağlık çalışanlarımızın merakla bekledikleri bir husustu. Bundan böyle, sağlık personelimiz her 6 yılda bir yıl fazla çalışmış sayılacaktır. 30 yıl hizmet veren bir sağlık personeli 35 yıl çalışmış gibi emeklilik haklarından faydalanabilecektir. Ayrıca fiili hizmet zammının yarısı kadar yaş haddinde de azalma olacak, yani erken emeklilik fırsatı doğacaktır."

PERFORMANS SİSTEMİ

Sağlık personellerine verilecek ek ödemelerle ilgili konuşan Bakan Koca, performans sisteminin yanlış olduğunu itiraf ederek şu ifadeleri kullandı:

"Bireysel performans ölçümü ve buna göre ek ödeme yapılması üzerinde de yeniden çalıştıklarını anlatan Koca, "Bunun uygulamaya konduğu dönemdeki gerekçeler değişmiştir, kuyrukların kaldırılması amacına çoktan ulaşılmıştır. Performansa göre ek ödeme amacından uzaklaşmış, kalite kriter olmaktan çıkarılmış ve başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline dengeli ek ödeme modeline dönüşmüştür. Bu nedenle güncel hedeflere göre tekrar düzenlenecektir. Zor, nöbeti olan riskli alanları cazip hale getirecek düzenlemeler yapacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara