Sağlık Bakanlığı Personel Alımına Yoğun Başvuru-Sonuç ve Mülakatlar Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı kadrolu personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Mülakat süreci nasıl olacak? Seçim aşamaları nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımına Yoğun Başvuru-Sonuç ve Mülakatlar Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı 6409 personel alımına yoğun başvuru.

Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinde İstihdam Edilmek Üzere yapılan kamu işçisi alımında başvrular 4 Ocak 2019 günü saat 23,59 'da sona erecek. Başvuruların sona ermesi ile birlikte başvuru yapan adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını ve seçim aşamalarının nasıl olacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak sonu süreci hakkında adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

ALIM KADROLU

6409 personel alımında adaylar , Türkiye genelindebulunan kamu hastanelerinde istihdam edilecek. Kadrolu olarak istihdam edilecek personeller, başvuru yaptıkları ildeki hastanelerde çalıştırılacak. İl ve İlçelere dağılım da , mülakat aşamasının ardından yapılacak.

YOĞUN BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı personel alımına çok sayıda aday başvuru yaptı. Örnek vermek gerekirse Ağrı'ya 5 ambulans şoförü alınacak. Bu ilana bakan kişi sayısı 38260 olarak açıklandı (Bu sayı başvuru yapan sayısı değil. İlan metnini okuyan kişi sayısı.)

İstanbul 'a yapılan 326 ambulans şoförü alımı için ise ilana 38260 aday baktı. İstanbul 'a yapılan 717 güvenlikçi alımı ilanına ise 76360 kişi bakmış görünüyor. Bu sayılar başvuru ekranına bakan kişi sayısı: Başvuru sayısı bu sayıdan daha az seviyededir. 

Alım yapılan iller ve kadro dağılımı için TIKLAYIN

Başvurular 4 Ocak 23,59'da sona erecek. Hastanelere yapılan personel alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınmaktadır. Adım adım başvuru şekli için TIKLAYIN

SONUÇ

Sağlık Bakanlığı 6409 personel alımında lise mezunlarından KPSS şartı istenmiyor. Bu nedenle lise mezunu alımlarda kura yapılacak. Kurada, alım yapılacak sayının 4 katı kadar aday belirlenecek ve bu adaylar İl Sağlık Müdürlükleri tarafından mülakata alınacak.

Lisans ve ön lisans mezunu alım yapılan kadrolar için ise 60 KPSS istenmektedir. Alım yapılacak sayının 4 katı kadar aday, KPSS sıralamasına göre mülakata çağrılacak.

Sağlık Bakanlığı 'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerden; ambulans sürücüsü ile hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi meslekleri için KPSS puanı; öncelik hakkına sahip olanlardan ise öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgenin tarihi esas alınmak suretiyle İŞKUR tarafından belirlenerek Sağlık Bakanlığına bildirilen münhal kadronun dört katı aday listeleri Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sağlık Bakanlığı tarafından kura usulü ile belirlenen listeler ile İŞKUR tarafından doğrudan sınava esas bildirilen listeler il sağlık müdürlüklerine gönderilecek olup il sağlık müdürlüklerince sınava katılacak adaylardan başvuru belgelerini teslim etmeleri istenecektir. İl sağlık müdürlükleri tarafından ilgili belge kontrolü yapılarak talep şartlarına uygun adayların hangi tarihte ve nerede sözlü sınava katılacağı ilgili il sağlık müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek olup adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerindeki ilan edilen tüm kadrolara iş başvurusunda bulunanlar il sağlık müdürlükleri tarafından sözlü sınava tabi tutulacaktır.

Sözlü sınav, adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerden, yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecektir. Ancak, başarı puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı birimleri için ilan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların sınav yeri, sınav tarihi, sınav sonuçları, itiraz sonuçları, asıl ve yedek aday listeleri ile diğer her türlü duyurular sınavı gerçekleştirecek olan il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir

MÜLAKATLAR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı personel alımı mülakatları İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılacak. Kura ile yapılan alımlarda adaylar, 15 Ocak günü Ankara 'da çekilecek kura ile belirlenecek. Kura sonuçları, tüm sonuçlar, mülakat süreci için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Mülakata gireceklerin listesi yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN