Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Konusunda 'Mülakat' Endişesi Yaşayanları Sevindirecek Gelişme

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımında mülakat uygulamasının getirileceğine yönelik haberlerden sonra harekete geçildiğini, kimsenin mağdur edilmemesi için Danıştay'a dava açıldığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Konusunda 'Mülakat' Endişesi Yaşayanları Sevindirecek Gelişme

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Mülakat İddialarıyla İlgili Flaş Gelişme! Dava Açıldı!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı 29 bin personel alımında mülakat uygulamasının getirileceğine yönelik haberlerden sonra harekete geçildiğini, kimsenin mağdur edilmemesi için Danıştay'a dava açıldığını bildirdi. Sosyal medya hesabından Türk Sağlık-Sen'in girişimiyle ilgili bilgilendirme yapan Önder Kahveci, "Türk Sağlık-Sen olarak mülakatın personel alımlarında uygulanmaması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu anlamda da Danıştay’da davamızı açtık. Umarız hiç kimse mağdur olmadan bu yanlış bir an önce yüksek mahkemeden döner." ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen resmi sayfasında ise konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı: 

Dava dilekçesinde Türkiye’de ‘sözlü’ sınavla güçlü bir zümreye, topluluğa veya isme yakınlığının tercih edildiğinin malum olduğu belirtildi.  Ayrıca mevcut düzenlemeler ile alımlarda süreklilik arz eden belli kriterler ortaya konulmayarak kişiler arası eşitsizliğe yol açabilecek ilan ve alımların da yapılabileceğine dikkat çekildi.

Dilekçede idare tarafından eşitlik, adalet, çalışma barışı, kariyer ve liyakat ilkelerine uyulmaksızın yürürlüğe konulan giren Sözleşmeli Sağlık Personeli Yerleştirme İle Sözlü Sınav Usul ve Esasları’nın yürütmesinin durdurularak iptal edilmesi talep edildi. 

Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci mülakatın kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek “ Sağlık Personeli alımında mülakatı getirmek son derece yanlıştır. Çünkü mülakat kamuda kul hakkını yendiği, adaletsizliğin uygulandığı bir sistemdir. Torpilin diğer adıdır. Atanmak isteyen gençlerinde bu konuda günlerdir gösterdikleri tepkide mülakatın ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya yeterlidir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak mülakatın hayata geçmemesi, personel alımlarında uygulanmaması için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu anlamda da Danıştay’da davamızı açtık. Umarız hiç kimse mağdur olmadan bu yanlış bir an önce yüksek mahkemeden döner” dedi.

KAYNAK 1 : https://www.turksagliksen.org.tr/personel-aliminda-mulakata-dava-actik_3904.html

KAYNAK 2:https://twitter.com/OnderKahveci