KPSS 2018/5 ile Atanan Sağlık Personelleri Zimmet Bekliyor

KPSS 2018/5 ile ataması yapılan binlerce sağlık personeli zimmete düşmeyi bekliyor. Ancak atamaların üzerinden 4 aya yakın zaman geçmesine rağmen hala soruşturmalar tamamlanamadı. Sağlıkçılar zimmet duyusunun hemen gelmesini bekliyor.

KPSS 2018/5 ile Atanan Sağlık Personelleri Zimmet Bekliyor

2018/5 ile atanan kamu personelleri, zimmete düşmeyi bekliyor.

Önceki gün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı 'ndan bir duyuru gelmiş ve KPSS 2018/5 ile atanan ve soruşturmaları tamamlanarak zimmete düşenlerin göreve başlama duyurusuna yer verildi. 

Göreve başlama duyurusu geldi ama hala binlerce kişi zimmete düşmewyi bekliyor. Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada sağlıkta soruşturmalarının 18 gün içinde sona erdiğini söyledi. Ancak atamaların üzerinden 4 aya yakın süre geçti ama hala zimmete düşmeyen sağlıkçılar var. 

Kamubulteni 'ne ulaşan sağlıkçılar taleplerini şu şekilde dile getiriyor:

"19.06.2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı 2018/5 alımı ile 18000 kişi sağlık personeli olarak 19.06.2018 tarihinde atandık. Güvenlik ve arşiv soruşturması evraklarını 02.07.2018 tarihi son evrak teslim günü olarak belirlendi. İlk güvenlik soruşturması sonucu 17.08.2018 tarihinde açıklandı yaklaşık 10 bin kişi bu açıklama ile görev başlayarak kalanlar ise beklemeye devam ettiler hiç bir açıklama olmadan. İkinci güvenlik ve arşiv soruşturması açıklanması ise 14.09.2018 tarihinde oldu. Bu açıklamada 8000 kişiden 20 kişilik parmakla sayılacak kadar sağlık personelini göreve çağırdılar. Son olarak 05.10.2018 de açıklanan güvenlik ve arşiv soruşturması oldu. Bunda da yaklaşık 8000 kişiden bir kısmı açıklandı ve açıklanan sayıyla ilgili hiç bir açıklama yok. Büyük bir çoğunluk tekrardan tarihi belli olmayan bir bekleyiş içine girdik. Bizler 98 gündür hergün bir haber beklerken bir sonraki aya kaldık. Aramızda evli olup çocuğunun masraflarını karşılayaman, ailesinin durumu yerinde olmayıp geçinmek için tarlada, inşaatta çalışan,yakın tarihte askere gidecek olan ve bedelli için kredi çekip ödeyemen yüzlerce kişi var. Bizler eğitimimizi tamamlamış lisans, önlisans, lise mezunlarıyız. Ülkemizin geleceği için gerekli tüm sınavlarda başarı sağlamış sağlıkçılarız. Amacımız aynı anda atandığımız arkadaşlarımızla görev başı yapmak güvenlik ve arşiv soruşturması süresi yasal süreci 60 gün iken bizler 98 gündür bekliyoruz. Bu süreç gereğinden fazla uzuyor ve hem maddi hem manevi bizleri yıpratıyor. Güvenlik ve arşiv araştırması kesinlikle yapılmalı ancak bunun bir standartı ve belirli bir süresi olmalı bakanlıktan yapılan açıklamadaki bizler mesleğimizi yaparken yapılmalı. Bizler mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Binlerce sağlıkçı mağduruz."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkında düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER