Bakan Koca'dan 6409 Personel Alımı Sonuçları ve Yeni Sağlık Personeli Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 personel alımı sonuç açıklama tarihi hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan açıklama geldi.

Bakan Koca'dan 6409 Personel Alımı Sonuçları ve Yeni Sağlık Personeli Alımı Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan personel alımları hakkında açıklama.

Sabah Gazetesi 'ndne Hilal Kaplan 'a konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve personel alımları hakkında son bilgilere yer verdi. 

BİR GÜN BİLE HÜKÜM GİYENLER HEKİMLİK YAPAMAZ

"KHK ile kamudan uzaklaştırılan doktorların özel hastanelerde çalışılmasına itirazlar var..." diye yönlendirilen soruya Bakan Koca şu cevabı verdi:

"Tıp ve uzmanlık eğitiminden sonra devlet hizmeti yükümlülüğü var. Kuralar çekilir ve 300- 600 gün arası devlet hizmeti yükümlülüğü söz konusu. Zorunlu hizmet öncesi güvenlik soruşturmasından geçmeyenlere diplomasını da veremiyoruz. Bu kişilerle ilgili 450 gün hekimlik yapmamalarını düzenledik. Sonra ise 'Kamuda hiçbir şekilde çalışmamalı' dedik, düzenleme buna yönelik."

"Özelde çalışma hususuna ne diyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Koca şu cevabı verdi:

"İster özelde ister kamuda olsun; kişi terör suçlarından bir gün dahi hüküm giymiş olsa bir daha hekimlik mesleğini yapamaz."

SAĞLIKTA YIPRANMA PAYI

Sağlık çalışanlarına yıpranma payı hakkında Koca, "Emeklilikte bin 500 - 2 bin liraya kadar maaş artışı ve yıpranma payı sağlandı. Sağlık çalışanlarımız memnun edilmeden, hastayı memnun edebilirliğimiz kolay olmaz. Yeni dönemde performans sistemini hasta memnuniyetini esas alan yaklaşımla ele alacağız. Gereksiz işlemleri azaltan, hastaya doğru müdahaleyi ve uygun reçeteyi düzenleyen sisteme geçmeyi planlıyoruz." açıklamasını yaptı.

PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 personel alımının sonuçlarının haftaya açıklanacağını söyleyen Bakan Koca, 25 bin hekim ve eczacı alınacağını da söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"6 bin 409 kişinin alımını yapıyoruz. Alımlar önümüzdeki haftalarda bitmiş olur. Ayrıca 2019'da 25 bine yakın hekim ve eczacı atamamız olacak. Açılacak şehir hastanelerimiz var, buna ek olarak genel bütçeden 63 hastanenin açılışı olacak."

SONUÇ SAYFASI

Sağlık Bakanlığı 6409 personel alımı sonuçları açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN