2019 Temmuz Zamlı Hemşire Maaşları-Hemşireler Temmuz'da Ne Kadar Maaş Alacak?

Hemşireler Temmuz 2019 'da ne kadar maaş alacak? Enflasyonun açıklanmasının ardından 6 aylık toplamda TÜFE belli oldu ve hemşirelerin zamlı maaşları belli oldu.

2019 Temmuz Zamlı Hemşire Maaşları-Hemşireler Temmuz'da Ne Kadar Maaş Alacak?

2019 Temmuz hemşire maaşları.

Haziran 2019 yılı enflasyon rakamları  açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ilk 6 aylık TÜFE belli oldu ve kamu personellerinin maaş zamları belli oldu. Maaş zamlarının belli olmasının ardından kamuda çalışmakta olan hemşireler, maaşlarına ne kadar zam geleceğini araştırmaya başladı. 

Kamuda çalışmakta olan  Hemşireler, 2018 Temmuz-Aralık döneminde  4124 TL maaş alıyordu. Ocak ayında gelen zamla birlikte hemşireler ,  4564 TL maaş almaya başladı. Ocak ile Haziran 2019 arasında bu seviyede maaş alan hemşireler, 6 aylık TÜFE 'nin belli olmasının ardından yüzde 6 zam alacak.

Yüzde 6 'lık maaş zammı sonası kamuda hastaneler ile diğer sağlık kuruluşlarında çalışan hemşireler , 275 TL civarında maaş zammı alacak ve 4838 TL seviyesine yükselecek.

Hemşirelerin görevleri genel olarak şu şekilde;

a) Hasta, özürlü ve yeni doğan bebeklere doktorların denetimi ve gözetiminde hemşirelik hizmetleri götürüp, tedavilerinde yardımcı olmak,

b) İlaçları temin edip, enjeksiyon yapmak,

c) Ameliyat yaralarına bandaj sararak, sarılmış bandajları değiştirmek,

d) Hastaların genel durumları hakkında rapor tutmak,

e) Vücut ısısını ölçmek ve kaydetmek,

f) Kalp atışları ve solunum oranını ölçmek,

g) Acil durumlarda ilk yardım tedavisi yapmak,

h) Ameliyat ve tedavi işle