1000 Aile Hekimi Görevinden Ayrıldı Ama Bakan Koca Sessiz

Sağlıkta şiddet ve kötü çalışma koşulları, son dönemlerin kanayan yarası. Hala kapatılamayan bu yara nedeniyle 1000 aile hekimi görevinden ayrıldı.

1000 Aile Hekimi Görevinden Ayrıldı Ama Bakan Koca Sessiz

Aile Hekimleri Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Şenol Atakan, sağlıkta son dönemlerde artan şiddet ve iş yükü nedeniyle birçok aile hekiminin görevindn ayrıldığını söyledi. Bakan Koca'dan randevu talep ettiğini söyleyen Atakan, randevuyu iki kez istemesine rağmen alamadığını söyledi.

Sağlık hizmetlerinin yüzde 33 'ündne fazlasını karşılayan aile hekimleri, sağlıkta önemli bir yere sahip. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Şenol Atakan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Sahada müthiş bir gerilim var. Bakanımıza aile hekimlerinde tükenmişliğe neden olan konuları anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı 'nda bazı üst düzey yetkililerle görüştüklerini söyleyen Atakan, sorunların çözümünde herhangi bir adım atılmadığını söyledi. Atakan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Aile hekimleri, aşılama oranları ve koruyucu sağlık hizmetlerini arttırdı, anne ve bebek ölümlerini azalttı. Birinci basamakta çalışan hekimler prestijli bir kimlik kazandı. Vatandaşlar da memnun. Ancak şiddet, aşırı iş yükü ve hak kayıpları nedeniyle zamanla tükenmişliğe doğru yol almaya başladık. Açık olarak söylüyorum, tükendik. Aile hekimliğinin cazip tarafları kalmadı. Yeni açılan aile hekimliği kadroları dolmuyor. Yetkililerin sağlık çalışanlarının değerini azaltıcı, "Her şeyi yapacaklar, yapmazlarsa Artemisbet şikayet edin" sözleri halk ile hekimleri karşı karşıya getiriyor. Günah keçisine dönüştürülmüş durumdayız."

YILDA 150  MİLYON BAŞVURU

Hürriyet gazetesinin bugünkü sayısında, Mesude Erşan 'ın kaleme aldığı haberine göre Türkiye'de halen yaklaşık 24 bin aile hekimi görev yapıyor. Bu 24 bin aile hekimine muayene olmak için yılda 150 milyon kişi başvuru yapıyor.  Aile hekimleri, sorunlarını aktarmak için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan istedikleri randevulara olumlu yanıtı alamayınca, bu kez gazete ilanıyla taleplerini dile getirmişti.

Kamubulteni.com  | Ankara