Yerel Seçim Kesin Tarihi ve Memurlar İçin Son İstifa Tarihi Belli Oldu

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan YSK kararında yerel seçimlerin kesin tarihinin belli olduğuna yer verildi.

Yerel Seçim Kesin Tarihi ve Memurlar İçin Son İstifa Tarihi Belli Oldu

YSK'dan beklenen açıklama geldi ve yerel seçimlerin kesin tarihi belli oldu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruda yerel seçimlerin tarihinin belli olduğuna yer verildi. 

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe giren 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8. maddesinin birinci fıkrasında yerel seçimlerle ilgili, "Mahalli İdareler Seçimleri 5 yılda bir yapılır. Her seçim döneminin 5. yılındaki  Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür." hükmüne istinaden Mahalli İdareler Seçimleri'nin 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacağına yer verildi.

​​​​​​​GÖREVDEN İSTİFA ETME SON TARİHİ

Resmi Gazete 'de yayımlanan söz konusu kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu 'nun "Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. maddesi uyarınca 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday olabilmek için kamu görevlileri, siyasi parti il, ilçe yöneticileri, subay ve astsubaylar ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların seçimin başlangıç tarihinden 1 ay önce görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine yer verildi.

YSK'nın Seçim Karar'ını ulaşmak için Tıklayın

Kamubulteni.com  |  Ankara