Yapılandırması Bozulanlara Müjde: Taksit Ödemesi İçin Yeni Tarih Belli Oldu

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda , yapılandırması bozulanların , tekrar yapılandırma kapsamına alınması için son tarihe yer verildi.

Yapılandırması Bozulanlara Müjde: Taksit Ödemesi İçin Yeni Tarih Belli Oldu

Yapılandırmadan faydalanan ancak, taksitlerini yatıramadığı için yapılandırması bozulan vatandaşların yapılandırma kapsamına yeniden alınması için detaylar belli oldu.

Resmi Gazete 'de bugün yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"7143 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrası ile Kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde geçici 2 nci maddenin yürürlüğe girdiği 28/12/2018 tarihi itibarıyla ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için Kanunun 9 uncu maddesinin altıncı fıkrasında belirlenen ve ödemede gecikilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken geç ödeme zammı ile birlikte 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödemeleri halinde Kanun hükümlerinden yeniden yararlanma imkânı sağlanmıştır."

YENİ FIRSAT İÇİN SON ÖDEME TARİHİ AÇIKLANDI

Yapılandırmadan faydalanmaya devam etmek isteyenlerin borçlarını 28 Şubat tarihine kadar yatırması gerekmektedir. Söz konusu karar şu şekilde;

"Borçlarını 7143 sayılı Kanun kapsamında yapılandıran ve Kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara geçici 2 nci maddenin birinci fıkrası kapsamında 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ihlale konu tutarları ödeme imkânı sağlanmıştır. Ancak, ihlale konu olan tutarların bu fıkra hükmünden yararlanmak suretiyle ödenmesi halinde Kanunun 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrasının (a) ve (b) bendinde belirtilen indirimlerden yararlanılamayacaktır.

7143 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında borçlarını yapılandıran ve 9 eşit taksitte ödeme seçeneğini tercih eden borçlu, 15/10/2018 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödemesi gereken ilk taksiti ödemediğinden, Kanundan yararlanma hakkını kaybetmiştir. Borçlunun ödemediği birinci taksit tutarını 15/10/2018 tarihinden (bu tarih hariç), ikinci taksit tutarını da 30/11/2018 tarihinden (bu tarih hariç) ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre (her ay ve kesri) için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte 28/2/2019 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ödemesi halinde, Kanun hükümlerinden yararlanmaya devam edecektir."

Kamubulteni.com  | Ankara