Trafik Sigortası Primleri İçin Önemli Karar: O Vatandaşlar Daha Fazla Ödeyecek

Trafik sigortası prim miktarına dair yönetmelikte önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre trafik kurallarını ihlal edenler daha fazla prim ödeyecek.

Trafik Sigortası Primleri İçin Önemli Karar: O Vatandaşlar Daha Fazla Ödeyecek

Son dakika haberi: Trafik sigortasında düzenleme yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bir yönetmelik hazırladı ve söz konusu yönetmelik Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğe "Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlalleri sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir." ibaresi eklendi trafik kurallarını ihlal edenlerin sigortaya daha fazla para vereceği bildirildi. 

Söz konusu madde: 

- Sürücülerin trafik kuralları ihlali sonucu aldığı ceza puanları sigorta primi belirlenirken dikate alınacak.

- Ehliyete el konulma haline bunun süresi ve nedenleri de sigorta priminin tespitinde dikkate alınacak.

Böylece trafik kurallarını ihlal eden, ceza puanı uygulanan sürücüler daha fazla trafik sigortası ödeyecek.

RESMİ GAZETE 'DE YAYIMLANAN YÖNETMELİK

KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(7) Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlalleri sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA