Netflix-Puhu TV-BluTV 'ye Abone Olanlar Dikkat: Üzecek Haber

Netflix , Puhu TV, BluTV gibi platformların abonelerini üzecek haber geldi. Resmi Gazete 'de yayımlanan karar sonrası bu platformların denetimi RTÜK 'e verildi.

Netflix-Puhu TV-BluTV 'ye Abone Olanlar Dikkat: Üzecek Haber

Netflix, BluTV, PuhuTV ve Youtube Premıum içeriklerini kullananları ilgilendiren düzenleme.

Bu platformlar , son yıllarda oldukça popüler. Dizi ve film ile belgeselleri vatandaşlara belli bir ücret karşılığında izleten bu platformlar RTÜK denetlemesine alınacak. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda 

Son dönemlerde yaygınlaşan bu platformlar arasında en popüler olanı Netflix. Netflix'in popülaritesinin her geçen gün artmasının; televizyon kanalları, sinema salonları, uydu platformlarının pabucunun dama atılmasının temelinde, kullanıcıya sunduğu özgürlük var. Sansür olmadan verilen dizi ve filmler , izleyicilerin tercih sebebi oluyor. 

Ancak Netflix ve diğer platformlarını  takip eden izleyicileri üzecek bir haber geldi. İnternet üzerinden yayın yapan bu platformlar RTÜK 'ün kontrolü altına alındı.

Türkiye'de televizyon ve radyoları inceleyen, kontrol eden, kapatmaya varana kadar cezalar kesen RTÜK, şimdi  de internet  üzerinden yapılan yayınlarını da kontrol edecek.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanmasının ardından yürürlüğe giren yönetmeliğe göre şirketlerin, Türkiye'de yayın yapmak için ülke sınırları içinde ofis açmaları ve RTÜK'ten lisans almaları gerekiyor.

Vatandaşlar ise , para karşılığı üye oldukları platformlara sansür gelmesi, RTÜK tarafından denetlenecek olmasına tepki gösteriyor. 

NETFLIX 'tEN AÇIKLAMA GELDİ

Netflix sözcüsü, söz konusu RTÜK denetimi ile ilgili bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

''İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA