Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu Kimdir?

Resmi Gazete 'de bugün yayımlanan karar ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu atandı. Peki Prof. Dr. Cem Zorlu kimdir, nerelidir?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu Kimdir?

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu 'nun ataması yapıldı.

Resmi Gazete 'de bugün yayımlanan kararda 11 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Yapılan atama ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Cem Zorlu 'nun ataması yapıldı.

PROF. DR. CEM ZORLU KİMDİR?

1963 yılında Konya 'nın Ereğli İlçesi’nde dünyaya gelen Zorlu, Hıfzını tamamladıktan sonra 1977 yılında Ereğli ’de başladığı İmam Hatip Lisesini 1983 yılında Konya’da tamamladı.

1977-80 yılları arasında MTTB de görev yapan Zorlu, aynı yıl birincilikle girdiği Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1988 yılında yine birinci şekilde mezun oldu. Mezun olduğu yıl Tefsir Ana Bilim dalında yüksek lisansa başlayan Zorlu, 1990 yılında ise Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak görevine başladı. 1992 yılında bu ana bilim dalında yüksek lisansını, 1999 yılında doktorasını tamamlayan Zorlu, sırasıyla 2002 yılında doçent, 2007 yılında ise profesör unvanlarını almaya hak kazandı.

1986 ile 2009 yılları arasında sırasıyla Almanya-Münih Üniversitesinde ,Mısır-Kahire Üniversitesinde  Ürdün Üniversitesinde, Azerbaycan-Bakü Üniversitesinde, Almanya-TAKDEN de eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulundu.

5 Ocak 2009 tarihinde İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevine atanan Zorlu, bir yıllık görev süresi zarfında Malatya İlahiyat Fakültesine bina kazandırdı. Dekanlığı döneminde Arapça hazırlık sınıfını şam üniversitesine taşıdı.Türkiye de bir ilk olan bu uygulama sayesinde öğrenciler Arap dilini yerinde öğrenme şansını elde etti.

Arapça, Almanca, İngilizce ve Farsça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara