Erzurum Valisi Okay Memiş Oldu (Okay Memiş Kimdir , Nerelidir?)

Gümüşhane Valisi Okay Memiş bugün Resmi Gazete 'de yayımlanan kararname ile Erzurum Valisi olarak atandı. Peki Okay Memiş kimdir?

Erzurum Valisi Okay Memiş Oldu (Okay Memiş Kimdir , Nerelidir?)

Okay Memiş Erzurum Valisi olarak atandı.

Bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi Okay Memiş Erzurum Valisi olarak atandı. Peki Okay Memiş kimdir?

OKAY MEMİŞ KİMDİR?

1970 yılında Giresun ´un Piraziz İlçesinde dünyaya gelen Okay Memiş, ilk ve ortağretimini burada tamamladı. Daha sonra 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Memiş, 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. 

GÖREVLERİ

Aksaray 'ın Sarıyahşi İlçesi Bingöl'ün Genç, , Çankırı'nın Orta İlçelerinde Kaymakamlık görevini yapan Memiş, daha sonra İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde 2002 ile 2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerini yerine getirdi.

Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valisi olarak ataması yapıldı. Bugün yayımlanan yeni kararname ile Erzurum Valisi oldu.

İyi derecede İngilizce bilen Vali Okay Memiş, Sibel Hanım ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara