Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı için Başvurular Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın memur alımı için başvuru işlemleri devam ediyor.  

Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı için Başvurular Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı Memur Alımı için Başvurular Devam Ediyor

Cumhurbaşkanlığı'na memur alımı yapılacağına dair ilan geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. İlgili duyuruda, "Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacaktır. Genel İdare Hizmetleri sınıfının 6, 7, 8 ve 9 uncu derecelerine atanacak toplam 59 adet kadro için alınacak Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılarının bölüm ve kontenjanları aşağıda belirtilmiştir." ifadeleri yer alırken, iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, hukuk, sosyoloji, istatistik, inşaat mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği, şehir ve bölge planlama mezunlarının söz konusu alıma başvuru yapabileceği vurgulanmıştı. Başvuru şartlarının tamamı ise aşağıdaki gibi oldu :

Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcılığı Sınavına katılabilmek için adayların;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen Devlet memuru olma şartlarını haiz olması,
b) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının; İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Hukuk, Sosyoloji, İstatistik, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama bölümlerinden veya yurtiçindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının YÖK tarafından bu bölümlere denk kabul edilen bölümlerinden mezun olması,
c) Giriş sınavının yazılı kısmının yapılacağı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olması (01/01/1984 ve daha sonra doğmuş olmak),
ç) İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça dillerinden en az biri için sınav tarihinden önceki beş yıl içinde yapılmış Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan almış olması veya dil yeterliği bakımından buna denkliği ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavda buna denk veya üstü puan almış olması gerekmektedir.

Başvuru şartlarının tamamı ve başvuru sırasında gerekli belgeler için adaylar SSB resmi sayfasını ziyaret edebilirler.

Başvuru işlemleri 21 Ekim'de başlamıştı. İşlemlerin 4 Kasım 2019 tarihi mesai bitimine kadar şahsen ya da posta yoluyla yapılacağı vurgulandı.