Adıyaman Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turğut Kimdir , Nerelidir?

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın onayı ile Prof. Dr. Mehmet Turğut 'un ataması yapıldı. Peki Mehmet Turğut kimdir? Nerelidir?

Adıyaman Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turğut Kimdir , Nerelidir?

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Turğut atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan , Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Mehmet Turğut 'un atamasını yaptı.

MEHMET TURĞUT KİMDİR?

1962 yılında Adıyaman’da dünyaya gelen Turğut, İlk ve orta eğitimlerini  burada tamamladı. 1987 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni başarı ile tamamlayam Turğut , 1987-1989 yılları arasında Gaziantep ve Adana da pratisyen hekimlik yaptı.

1989 yılın da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Anabilim Dalında Anatomi uzmanlık eğitimine başlayan ve 1992 yılında Anatomi uzmanı olan Turğut, aynı yıl İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde 2.uzmanlık eğitimi olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimine başladı ve 1998 yılında  bu alanlarda da uzmanlığını aldı. 

Bir süre Malatya Devlet Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olarak çalışan Turğut,  daha sonra 1998 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ’na Yrd. Doç. Dr. olarak atandı ve burada 2001 yılına kadar görev yaptı.

 2001 ile 2004 yıllarında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Bilim Dalında çalışan ve 2004 yılında 3. Uzmanlık eğitimini de tamamlayarak Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı oldu ve 1 yıl sonra  Genel Pediatri Doçenti oldu.

2005 yılında kurucu olarak başladığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefliği görevini 2011 yılına kadar devam ettiren Turğut, 2011 yılında Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Profesör olarak başladı, burada çocuk bölümünü kurdu, Adıyaman üniversitesinin II. Dönemi için Rektör adayı oldu, sıralamaya girdi ancak atanamadı, daha sonra ise geçici görev ile tekrar A.N.E.A.H’si Çocuk kliniğine döndü ve burada yaklaşık 1,5 yıl Eğitim ve İdari sorumlusu olarak çalıştı.

Ancak 2012 yılında yeniden Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne dönen Prof. Dr. Mehmet TURGUT halen bu üniversitede Dâhili Tıp Bilimleri Bölüm başkanı ve Çocuk Anabilim Dalı Başkanı olarak çalışmaktadır.

Prof. Dr. Mehmet TURGUT’un 32’sı yurtdışı olmak üzere yayımlanmış toplam 221 çalışması vardır. Bu güne kadar 22 adet Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığı ve 1’i Aile Hekimliği Uzmanlık tezi olmak üzere toplam 23 adet tez danışmanlığı yapmış ve sonuçlandırmıştır.

Prof. Dr. Mehmet TURGUT Bilimsel dergilerde hakemlik görevi de yapmaktadır. Türk Tabipler Birliği Tabip Odası, Türkiye Milli Pediatri Derneği, Türk Pediatri Kurumu Derneği, Çocuk Enfeksiyon Derneği, UNİCEF Derneği ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fak. Mezunları Derneği üyesidir.

Prof. Dr. Mehmet TURGUT Evli olup, ve  iki çocuk babasıdır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA