81 Şehirde Okullara Personel Alımı İçin Açıklama

81 şehirde okullara personel alımı ile ilgili son dakika gelişmesi. Önemli bir değişiklik yapıldı ve okullara güvenlik alımı TYP kapsamına alındı. İşte detaylar.

81 Şehirde Okullara Personel Alımı İçin Açıklama

81 ilde okullara personel alımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Bugün yayımlanan yönetmelikte aktif işgücü hizmetleri uygulama alanında değişiklik yapıldı. Buna göre okullara yapılacak güvenlik personel alımı ile ilgili güvenlik sağlanacak ve alımlar TYP kapsamında yapılacak.

İşte yayımlanan duyuru:

AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 8 - (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

İlanı bekleyen kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

İLANLAR GELECEK

TYP personel alımları İŞKUR üzerinden yapılacak. İŞKUR 'da ilanlar yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN