Yeni Partinin Adı ve Logosu Açıklandı

Flaş haber: Yapılan son dakika açıklamasında yeni partinin adı ve logosuna yer verildi. İşte detaylar.

Yeni Partinin Adı ve Logosu Açıklandı

Ali Babacan 'nın yeni partisinin adı ve logosu belli oldu.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan 'ın yeni parti kuracağı haberleri , siyaset gündeminin son dönemlerde en çok konuştuğu haberler arasında.  Bu tartışmalar devam ederken Türk Patent ve Marka Kurumu' na Yaşam ve Adalet Partisi adlı altında bir parti kurulması için başvuruda bulunulduğu açıklandı.

Siyaset gündeminin en çok konuşulan konusu haline gelen yeni partinin Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan-Abdullah Gül’ün ikilisi tarafından kurulması beklenirken, Yeni parti için bir somut adım daha atıldığı bildirildi.

DAVUTOĞLU BİNA TUTTU AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddiada Ahmet Davutoğlu ’nun yeni parti için bina tuttuğu belirtilirken, Türk Patent ve Marka Kurumu’na Yaşam ve Adalet Partisi için patent başvurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

İşte o logo >>

Milli Gazete 'de yayımlanan haberde kısa atı YAP olarak belirtilen yeni partinin logosunda ise tarımı simgeleyen başak, aydınlığı temsil eden güneş ve adaleti temsil eden terazi olması dikkatleri çekti. 

Edinilen bilgilere göre yeni parti için Kasım ayı sonu ya da Aralık ayı başının işaret edildiği belirtildi. 

Babacan 'ın ekibinden olduğu bildirilen ve adı açıklanmayan bir siyasetçi konu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Kendimizi herhangi bir siyasi kalıpla sınırlamak istemiyoruz. Türkiye'ye baktığınız zaman, sosyal hatlar gerilmiş, içeride ekonomik sorunlar var, iç politikada sorunları, dış politika sorunları var, toplumsal barış konusunda endişeler var, bütün bu endişe ve sorunları çözecek politika söylemine yapılanmaya ihtiyaç var.

Bunu Türkiye'yi kuşatıcı kucaklayıcı bir kadro ve bu kadronun oluşturacağı çözüm politikaları diye tanımlamak daha doğru. Şu anda ANAP'ın 4 eğilimi Türkiye'yi kucaklamaya yetmez, keza 2002 AK Partisi de. Çünkü o günden bugüne Türkiye'de ve dünyada çok şey değişti. İsimlendirmelerle kafa yormayacağız. Bu sorunları çözecek kadro var ve kadroların üreteceği politikalara kafa yoruyoruz."

Babacan ekibi, "AKP içindeki, eğitimli, kentli" seçmenin kendi partilerine kayacağını hesaplıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA