Yeni Parti Kurulacak İddiaları Güçleniyor

Son dakika haberi: Kulislerde yeni parti kurulacak iddiaları gittikçe güçleniyor. İşte son bilgilere ve yeni parti kurulunca aktif vekillerden yeni partiye geçmesi beklenen sayı.

Yeni Parti Kurulacak İddiaları Güçleniyor

Yeni parti kurulacak iddiaları gittikçe güçlenmeye başladı.

Eski AK Partililer Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan tarafından kurulacağı iddiaları gündemde olan yeni partinin ısa zamanda kurulacağı belirtiliyor. 

Yeni parti iddiaları güçlenirken, partinin kurulması ile birlikte AK Parti 'den 50 civarında milletvekilinin bu partiye geçeceği de belirtiliyor. Yeni parti ile ilgili Ankara Kuşu adlı kullanıcı şu ifadeleri kullandı:

"siyasi gündemde iki konu var; istanbul seçimlerinin akibeti ve yeni parti.

yeni parti konusunda bir çok senaryo dönüyor. kurguların çoğu birbirine yakın ve filmin olası sonuçları üç aşağı, beş yukarı herkesçe tahmin edilebiliyor.

ahmet davutoğlu ve ali babacan öncülüğünde kurulması düşünülen yeni parti, doğal olarak ak parti ve saadet partisi tabanını kendisine çekecek.

öz çekim olarak da nitelendirilebilecek bu geçiş süreci, üst düzey siyasette de karşılık bulabilecek ölçüde. aktif vekillerden 20 civarında ismin, aşama aşama yeni partiye geçeceği konuşuluyor.

aslında bu rakam biraz daha fazla. fakat yeni parti'nin öncüleri, siyaseten yorulmuş ve yıpranmış yüzlere sıcak bakmıyor."

Kamubulteni.com | Ankara