Yeni Bolu Valisi Ahmet Ümit Kimdir?

Ahmet Ümit, bugün yayımlanan kararname ile Bolu Valisi olarak atandı. Peki yeni Bolu Valisi Ahmet Ümit kimdir? Nerelidir?

Yeni Bolu Valisi Ahmet Ümit Kimdir?

Yıldırım Kaymakamı Ahmet Ümit, bugün yayımlanan Kararname ile Bolu Valisi oldu.

Resmi Gazete 'de yayımlanan kararname ile Bolu Valisi olan Ahmet Ümit 'in özgeçmişi şu şekilde;

Bolu Valisi olarak atanan Ahmet Ümit, 1963 yılında Mersin'de dünyaya geldi. İlkokulu burada bitiren Ümit, ilk tahsilini müteakip, orta, lise İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. İstanbul Barosunda Avukatlık Stajını tamamladı.

YAPTIĞI GÖREVLER

Tahsilini tamamladıktan sonra Ahmet Ümit, İçişleri Bakanlığı tarafından açılan kaymakamlık sınavlarını kazanarak 1990 yılında Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Aksaray 'ın Sarıyahşi, Isparta 'nın Yalvaç ve Adana 'nın Aladağ ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak çalışan Ümit, daha sonra mesleki konularda incelemelerde bulunmak, yabancı dil düzeyini geliştirmek için İçişleri Bakanlığı tarafından sekiz ay süreyle İngiltere ’ye gönderildi. Üç yıllık staj dönemini ve bu süre sonunda Bakanlık tarafından açılan Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamlayarak asil kaymakam olarak ataması yapıldı.

Sırasıyla Ordu 'nun Ulubey  İlçesi Kaymakamı, Tunceli 'nin Pertek ilçesi Kaymakamı, Artvin Vali Yardımcısı, Şanlıurfa 'nın Ceylanpınar Kaymakamı ve Denizli 'nin Tavas İlçesi Kaymakamı olarak çalışan Ümit,  evli ve dört çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  |  Ankara