Yeni Anket Sonucu Açıkladı: İşte İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Antalya'da Son Durum

Konsesus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, yaptığı son dakika açıklamasında , 31 Mart yerel seçim anket sonuçlarını kamuoyuna duyurdu.

Yeni Anket Sonucu Açıkladı: İşte İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Antalya'da Son Durum

TELE1 ekranlarında yayımlanan canlı yayın programına katılan Konsensus Araştırma Genel Müdürü Murat Sarı, İstanbul ve Ankara 'da seçim yarışında son durumu aktardı.

Sarı, yaptığı açıklamada 31 Aralık günü düzenlenecek olan Mahalli İdareler seçimleri öncesinde yapılan ankette, İstanbul 'da Cumhur İttifakının adayı olan Binali Yıldırım'ın oy oranının yüzde 44,3 seviyesinde olduğunu aktarırken, Millet İttifakının  adayı olan Ekrem İmamoğlu 'nun oy oranın yüzde 41,6. seviyesinde olduğunı aktardı. Katılımcıların yüzde 6,1 'i ise kararsız.

İstanbul 'da MHP'li seçmenlerin yüzde 77' lik bir oranı Binali Yıldırım'a oy verirken, yüzde 8 'lik kısım ise Ekrem  İmamoğlu 'na oy verecek. HDP'lilerin ise yüzde 76 'lık kesimi Ekrem İmamoğlu 'na, yüzde 4 'ü ise Binali Yıldırım'a oy verecek. İYİ Partili seçmenin ise yüzde 7 'lik kısmının tercihi Binali  Yıldırım. Yüzde 14' lük kesim ise oy kullanmayacak.

Aksoy Araştırma Genel Müdürü Ertan Aksoy 'un aktardığına göre Ankara'da Mansur Yavaş, Özhaseki 'nin önünde. Bursa, Adana ve Antalya da AK Parti'nin elinden alınabilir.

Kamubulteni.com  | Ankara