Yeni Adıyaman Valisi Aykut Pekmez Kimdir , Nerelidir?

Adıyaman Valisi görevine Aykut Pekmez atandı. Peki aha önce Aksaray Valis olarak görev yapan Aykut Pekmez kimdir? Nerelidir?

Yeni Adıyaman Valisi Aykut Pekmez Kimdir , Nerelidir?

Bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi Aykut Pekmez Adıyaman Valisi olarak atandı.

Aykut Pekmez 'in Adıyaman Valisi olarak atanmasını ardından önümüzdeki günlerde göreve başlaması bekleniyor. Peki Aykut Pekmez kimdir?

1971 Yılında Bursa’nın Gemlik ilçesinde dünyaya gelen Aykut Pekmez, ilkokulu ve ortaokulu Gemlik ’te tamamladı. 1988 yılında İstanbul Maliye Meslek Lisesinden, 1992 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Pekmez daha sonra Kaymakamlık sınavına girdi.

1994 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliğine başlayan Pekmez, 3 yıllık kaymakam adaylığı dönemini başarıyla bitirdikten sonra 1997 yılında Bilecik İli Yenipazar ilçesine Kaymakam olarak atandı ve ilk Kaymakamlık görevini burada yapmaya başladı.

Yenipazar 'ın ardından sırasıyla Muş-Korkut, Çanakkale- Bozcaada, Sivas-Zara, Manisa-Kırkağaç, Giresun-Görele ilçelerinde Kaymakam olarak görev yapan Pekmez, 4 Eylül 2012 tarihinden itibaren Akçakoca Kaymakamı olarak göreve başladı.

Aykut Pekmez 2015 yılının Haziran ayında yayımlanan Vali yardımcıları ve Kaymakamlar kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atandı. 

1 Haziran 2016 tarihinde yayımlanan Valiler kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı iken Aksaray Valisi olan Pekmez, bugün yayımlanan kararname ile Adıyaman Valiliğine atandı. 

Vali Aykut Pekmez Evli olup, bir kız çocuğu babasıdır.

Kamubulteni.com  |  Ankara