Tarım Bakanı Pakdemirli : Vatandaş Çok Et Yediği için Üretim Miktarı Yetmedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşın yıllık et tüketiminin artması nedeniyle üretimin yetersiz kaldığını, 2021 yılına kadar tüketimi karşılayacak şekilde üretimin yapılabilmesi için çalışmaların sonlanacağını ve Türkiye'nin et ithalat eden bir ülke konumunda olmayacağını söyledi.

Tarım Bakanı Pakdemirli : Vatandaş Çok Et Yediği için Üretim Miktarı Yetmedi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin et ithalatına 2021 itibariyle son vereceğini, Türkiye'de vatandaşların et tüketiminin artması nedeniyle et ihtiyacının ortaya çıktığını, bunun da çeşitli projelerle giderileceğini söyledi. 2002 yılındaki et tüketiminin senelik 6.1 kilogram civarında olduğunu söyleyen Pakdemirli, tüketim oranının 2017 yılında 14 kilograma yükseldiğini söyleyen Pakdemirli, vatandaşın çok et tüketebilmesi neticesinde ihtiyacın ortaya çıktığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Şöyle bir istatistiğimiz var, 2002'de kişi başına vatandaşımız bir yıl içerisinde 6.1 kilogram et tüketiyormuş, bu oran 2017 yılında 14 kilograma çıkmış. Yani et tüketimi öyle bir artmış ki, bizim hayvancılıktaki et üretimindeki et üretim miktarımız buna yetmemiş. Tabi et ile ilgili Türkiye'nin şu an önemli bir ihtiyacı yok.  İhtiyaç olursa devreye gireriz, bugün itibariyle Türkiye'nin belirli bir süre daha et ihtiyacı yok. Önemli olan tabi ki, et konusunda kendine yeterliliğini sağlamak. Ama teknik yetersizliliklerden dolayı bununla ilgili gerekli adımları attığımızda bunu sağlayamazsınız. İnşallah 2021 sonu itibariyle Türkiye bir daha kasaplık et ya da canlı et ithal eden bir ülke olmayacak." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA