Son Dakika: AK Partili İsim İYİ Parti'ye Geçti

Son dakika haberi: AK Partili Selçuk Özdağ, Manisa 'da İYİ Parti ile CHP'nin ortak adayı olacak. Detaylar haberimizde.

Son Dakika: AK Partili İsim İYİ Parti'ye Geçti

Sözcü'den Veli Toprak, bugün yazdığı haberinde AK Partili ismin İYİ Parti'ye geçtiğini yazdı.

Toprak, yazısında, 15 Temmuz 2016'daki hain  darbe girişimi sonrası TBMM'de kurulan komisyonda başkanvekilliği görevini üstlenen, eski AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ İYİ Parti'den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını aktardı.

MHP, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 'ü tekrar Manisa 'da aday  olarak gösterdi. AK Parti ise aday  Manisa 'yı MHP'ye bıraktı. Cumhur İttifakı'nın, Manisa'da MHP adayını destekleme kararı sonrası CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, AK Partili eski vekil Selçuk Özdağ'a adaylık teklifi götürdü.

Edinilen son bilgilere göre, Özdağ'ın İYİ Parti 'nin önerisine olumlu yaklaştığı ve bu hafta içinde AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu geri çekip partisinden istifa edecek ve İYİ Parti'ye geçecek. CHP ve İYİ Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde 'Millet İttifakı' adayı olacak Özdağ'ı aday olarak gösterecek.

NEDENİNİ AÇIKLADI

Sosyal medya üzerinde bir açıklama yapan Özdağ, birinci çıktıkları ilde aday gösterilmemesine tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Açık ara birinci olduğumuz bir yerde büyükşehir belediye başkanlığının bir başka partiye verilmesini izah edemiyorum. Siyasette uzlaşma iyidir ama doğru olan bunu adalet temelinde yapmaktır. İnsanlara ait her karar tartışılabilir. Tek tartışılmazımız inançlarımız ve ülke menfaatleridir. Emeğe saygı adaletin bir gereğidir. Emek verenin lütfa ihtiyacı yoktur. Şehzadeler şehrinin büyükşehir belediye başkanlığı partimizin ve emektar tabanımızın hakkıydı, bu karar doğru olmamıştır, artık olup biteni değerlendirmek tabanımızın vicdanına kalmıştır. Susmak ikbal sağlar ama itibar sağlamaz... Yanlışa yanlış diyemeyenler o yanlışın vebaline ortak olur. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kış- yaz demeden koşan, terleyen AK Parti tabanının anasının ak sütü gibi hakkıdır."

Manisa İlinde 24 Haziran 2018 Milletvekili Genel Seçim sonuçları şu şekildeydi:

​​​​​​​