Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı Kimdir? Neden İhraç Edilecekler?

Son dakika haberi: Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı için ihraç kararında flaş adım.

Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı Kimdir? Neden İhraç Edilecekler?

 Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı kimdir?

AK Parti 'de MYK sona erdi ve toplantıda Ahmet Davutoğlu,  Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı hakkında ihraç kararına varıldı.  Peki  Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı kimdir?

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

7 Ağustos 1958'de Konur’da dünyaya geldi. Babasının adı Halil, annesinin adı Hatice’dir.  İlk ve orta öğretimini Ankara İncirli İlköğretim Okulu ve Ankara Gazi Lisesi’nde tamamladı. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisi mezunu olan Selçuk Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisans, 2003 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 2012 Yılında ise Doçent oldu. 

12 Eylül 2010 referandumunda Evet oyu için yoğun bir çalışma içerisinde bulunan Selçuk Özdağ, AK Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle 11 Haziran 2011 seçimlerinde 24. Dönem Manisa Milletvekili seçilmiştir. 

TBMM Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği , TBMM Çevre Komisyonu Üyeliği, TBMM Darbeleri İnceleme, Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği, TBMM Türkiye Macaristan ve Türkiye Kostarika Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği, TBMM Türkiye Özbekistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK Parti Denizli İli Koordinatör Milletvekilliği, 2013 - 2014 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 - 2014 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçilmiştir. 

Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.

AYHAN SEFER ÜSTÜN KİMDİR?

21 Ağustos 1970'te Adapazarı'nda doğdu. Baba adı Osman, anne adı Zeynep'tir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Serbest avukatlık yaptı. İlim Yayma Cemiyeti, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Sakarya Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve AK PARTİ Sakarya Merkez İlçe Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

22, 23 ve 24. Dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği ve AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı. AK PARTİ İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Orta düzeyde Almanca bilen Üstün, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ABDULLAH BAŞÇI KİMDİR?

1 Ocak 1960'ta Konya Taşkent'te doğdu. Baba adı Şevki, anne adı Ayşe'dir.

İş Adamı; Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.

Tekstil, inşaat ve hizmet sektörlerinde çeşitli şirketlerde kurucu ve yönetici olarak görev yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu üye ve başkan olarak görev aldı. KONSİAD (Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve BESAM (Bilgi Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Milli Güvenlik Komisyonu Üyesidir.

Orta düzeyde Fransızca ve İngilizce bilen Başcı, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İhraç kararlarının gerekçeleri henüz belli olmadı. Açıklama gelir gelmez kamubulteni.com 'da olacak. Mobil uygulamamızı indirin ve bildirimle haberdar olun.