Seçim Sonrası Yeni Parti İddiaları Güçlendi: Abdullah Gül ve Ali Babacan Detayı

İstanbul seçimleri sonrası yeni parti kurulacak iddiası güçleniyor. Yeni parti ile ilgili art arda açıklamalar geldi v Abdullah Gül destekli bir oluşum geleceği belirtildi.

Seçim Sonrası Yeni Parti İddiaları Güçlendi: Abdullah Gül ve Ali Babacan Detayı

Yeni parti iddiaları, seçim sonrası gelen açıklamalarla güçlendi.

Geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası yeni parti söylentileri başladı ve geçtiğimiz yıldan bu yana gün geçtikçe de artıyor. 

AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesi sonrası yapılan açıklamalar, yeni parti iddialarını güçlendirdi. 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, kaleme aldığı yazısında seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Abdullah Gül 'ün içinde olduğu bir oluşum söz konusu olduğunu ifade etti. Koru açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Beklentiler istikametinde hareket edecekler. Netice itibari ile bu insanlar seçimden şu çıkarsa bunu yaparız gibi değerlendirme yapmıyorlar. Belli bir ilkeler etrafında buluşmaya çaba gösteriyorlar. Sadece geçmişte AK Parti içinde siyaset yapmış insanlar değil, sadece belli kesimin olacağı değil geniş çerçevesi var. Belirli bir takvim yok. Bundan sonraki dönem daha çok adlarını duyulacak gibi gözüküyor. Abdullah Gül'ün de içinde olduğu bir oluşum söz konusu olacak."

Gazeteci Deniz Zeyrek ise  konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Abdullah Gül, Ali Babacan'ı destekliyor. Ali Babacan liderliğinde bir parti kurulacak. Gül biraz daha Onursal Genel Başkan konumunda olacak. Ali Babacan'a da, Sayın Cumhurbaşkanı'na yeni parti kuracklarını söyleme görevi verilmiş. İstanbul seçimleri nedeniyle boşalan Ankara'da hareketli olan olay Ali Babacan'ın parti kurmasıydı. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'na ise mesafe koydu."