Milletvekili Danışmanı O İtirafı Yaptı-Aynı Gün İstifa Etti

Kenan Sofuoğlu 'nun danışmanı, Sofuoğlu 'nun paylaştığı fotoğrafı savunurken yaptığı itiraf sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Milletvekili Danışmanı O İtirafı Yaptı-Aynı Gün İstifa Etti

Son dakika haberi: Milletvekillerinin danışman maaşlarından pay aldığını söyleyen Kenan Sofuoğlu 'nun danışmanı istifa etti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, geçtiğimiz gün skandal bir paylaşım yapmış, ayaklarını masanın üzerine atarak önünde bekleyen iki kişiye emirerlerim demişti. Kısa sürede çok sayıda tepki alan bu fotoğraf sonrası Kenan Sofuoğlu 'nun Danışmanından açıklama geldi. 

Sofuoğlu'nun paylaşımında yer alan danışmanı Semih Bostanoğlu da fotoğrafla ilgili olarak bir açıklama yapmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

VEKİLLER PAY ALIYOR DEDİ SONRA...

"Diğer milletvekileri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Meclis'te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun"

Bu sözlerden sonra diğer vekillerden Sofuoğlu 'na tepkilerin artarak devam ettiğini söyleyen Semih Bostanoğlu, şu ifadeleri kullandı ve istifa ettiğini duyurdu.

 "Sebep olduğum bir paylaşım dolayısıyla, danışmanlığını yürüttüğüm Sayın Kenan Sofuoğlu yoğun eleştirilere maruz kalmıştır. Onun insani niteliklerini dile getirme amacıyla yaptığım açıklamada, sayın vekillerin haklı eleştirilerine öfkeli bir tepki göstererek vahim bir hataya sebep oldum. TBMM'nin tüm milletvekillerinden ve halkımızdan özür diliyorum. Danışmanlık göreviyle bağdaşmayan bu durum dolayısıyla görevimden ayrılıyorum..."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA