MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edildi ! Yeni Açıklama Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.  

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edildi ! Yeni Açıklama Geldi

MHP'Lİ ERHAN USTA İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta, geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti'nin Emeklilikte yaşa takılanlar teklifi konusunda MHP grubunun olumlu oy kullanmasını sağlamış, kısa süre sonra da MHP Genel Başkanı tarafından TBMM Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Samsun'da MHP'nin seçim çalışmaları esnasında açıklamalarda bulunan Usta, MHP'nin güçsüz bir parti olmadığını, seçimlere ittifaksız da girebileceğini, bununla ilgili görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.

MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA NE SÖYLEMİŞTİ?

MHP'li Usta, "Genel Başkanımız ifade etti. Jest ile rest arasında bir harf fark vardır. İttifak olmazsa olmaz değil. Biz AK Parti tarafından ittifak olmaması yönünde bir tavır gelirse, ona da açık olduğumuzu ifade ediyoruz. Samsun'da AKP'den 7 belediye istedik. Ancak 2 belediye verdiler. Büyükşehir dahil tüm ilçelerde iddialıyız. Dolayısıyla bu iddiamızı karşılayacak, tabanımızın, ülküdaşlarımızın beklentisini karşılayacak ölçüde ilçe bırakılması lazım." demişti. MHP'li Usta'nın bu açıklamalarının ardından MHP Genel Merkezi harekete geçerek Samsun İl Başkanı ve MHP'li Usta ile ilgili süreci başlattı. MHP Samsun İl Başkanı Cumhur ittifakının ruhuna aykırı davrandığı gerekçesiyle görevden alınırken, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın ise disipline sevk edildiği açıklandı.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEMİH YALÇIN'DAN 'CUMHUR İTTİFAKI' ÇIKIŞI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuyla ilgili "Cumhur İttifakı ruhuna aykırı faaliyetlerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır." demişti.

MHP'Lİ USTADAN MERKEZ DİSİPLİN KURU KARARI SONRASI AÇIKLAMA

MHP'li Erhan Usta'dan Açıklama Geldi! Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti İl Başkanı'nın ülkücü hareketi aşağılayıcı, tahkir edici ve yok sayıcı ifadeler kullandığını, buna cevap verdiği için partiden ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Usta, "Ülkücü Hareket ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Samsun AKP İl Başkanı, bir TV programında Ülkücü Hareketi aşağılayıcı, tahkir edici ve yok sayıcı ifadeler kullanmıştır.Ne acıdır ki, bu densize haddini bildirmek için sarfettiğim sözlerden dolayı Partimden ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkedildim. Bu densize ben haddini bildiremedim ama Sayın Cumhurbaşkanı görevden alarak haddini bildirmiştir. Bu vesileyle kendisine teşekkür ederim." dedi.

Kamudan haberler,  ekonomideki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA