MHP O İlde Sonuçlara İtiraz Edecek

Iğdır 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre MHP , Iğdır 'da seçim sonuçlarına itiraz edecek.

MHP O İlde Sonuçlara İtiraz Edecek

MHP Iğdır'da sonuçlara itiraz etti.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi 'nin Iğdır Belediye Başkanı adayı İsa Yaşar Tezel, seçimde son anlara kadar öndeydi ancak HDP 'nin adayı , yarışı önde tamamladı. 

Tezel, kesin olmayan sonuçlara göre kıl payı kaçırdığı kentteki seçim sonuçlarına itiraz etmek için MHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Zorman ile Iğdır Adliyesi'ne gelip Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

Adliye önünde hazır bulunan basın mensuplarına konu ile ilgili konuşan İsa Yaşar Tezel, "Hazırlanan evraklarımızı delilleri de yanında olmak üzere bugün seçim kuruluna itiraz dilekçemizle veriyoruz." ifadelerini kullandı.

ŞAİBELİ DURUMLAR TESPİT ETTİK

Iğdır 'daki seçimlerde bazı şaibeli durumlar tespit ettiklerini söyleyerek açıklamasını sürdüren Tezel, "Biz bağımsız yargının gücüne inanıyoruz. Şaibeli bir seçim vardı, bunun bağımsız yargımız tarafından müdahale edilerek seçimin tekrarı, oyların yeniden sayımı konusunda elimizde çok ciddi deliller var. Bunları seçim kuruluna sunacağız, biz hukuka ve adalete güveniyoruz, hak yerini bulacaktır." dedi.

Tezel, daha sonra adliyeye giderek itiraz dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verdi.

SONUÇLAR

Resmi olmayan sonuçlara göre, HDP Iğdır Belediye Başkanlığı adayı Yaşar Akkuş Iğdır'da kullanılan oyların yüzde 50,07'sini alarak belediye başkanlığını kazandı. Tezel ise oyların yüzde 46,70'ini aldı.

İYİ PARTİ ADAY ÇIKARMADI

İYİ Parti, Iğdır 'da HDP 'nin kazanmaması için aday çıkarmamıştı.