MHP'den Samsun Vekili ve İl Başkanı İçin İlk Açıklama

MHP Samsun Milletvekili Disiplin Kuruluna sevk edildi ve İl Başkanı görevinden alındı. MHP 'de yaşanan deprem sonrası ilk açıklama geldi.

MHP'den Samsun Vekili ve İl Başkanı İçin İlk Açıklama

Son dakika: MHP Milletvekili 'nin disipline sevk edilmesi ve Samsun İl Başkanı 'nın görevden alınmasının ardından ilk açıklama geldi.

MHP 'li Semih Yalçın, yaşanan olay ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "'Cumhur İttifakı' ruhuna aykırı faaliyetleri nedeniyle MHP Samsun İl Başkanı görevden alınmıştır. MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevki hususunda gerekli çalışmalar başlatılmıştır" ifadelerini kullandı. 

MHP yönetimi tarafından Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilen MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta karar hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Samsunlu seçmenlerimizin ve partimizin hukukunu korumaya çalıştım. Bütün yaptığımız bu. Ben disipline sevk edilecek herhangi bir şey yapmadım"

Usta açıklamasını şu şkeilde sürdürdü:

"Yaptığımız şeylerin parti politikalarımıza uygun olduğunu düşünüyorum. Hem de tabanın sesi olmaya çalıştım. Samsun Ak Parti İl Başkanı'nın açıklamasına bakılsın önce. Alaya alan, küçük gören bir açıklama var. Samsun'da ittifaka ihtiyaç sözünü aslında AK Parti İl Başkanı söylüyor. Bizim açıklamamız ona cevap mahiyetinde bir açıklamaydı"

Yerek bir gazeteye röportaj veren Usta şu ifadeleri kullandı:

"MHP olarak Samsun'da 7 belediye istedik. İttifakın olup olmamasını Samsun'a has olarak düşünmemek lazım. Milliyetçi Hareket Partisi olarak isteğimiz Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlerde de başarıya ulaşması.

Bu yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi açısından da önemli. Ancak olmazsa olmaz değil. Yani müzakerelerde olumlu bir sonuç alınamazsa her türlü sonuca açığız biz. Sonuçta genel başkanımız en son yaptığı basın toplantısında jest ile rest arasında bir harf farkı var olarak ifade etmişti."

Görevden alınan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin de "Genel Başkanımızın takdiridir, vereceği her türlü karara saygı duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kamubulteni.com  | Ankara