MHP'den Koray Aydın'ın Gafına İlk Yorum Geldi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın önceki gün yaptığı açıklamanın ardından MHP'den ilk yorum geldi.

MHP'den Koray Aydın'ın Gafına İlk Yorum Geldi

Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Genel Başkanlığı görevinden ayrılacağını söyleyen, seçimli olağanüstü kurultay kararı alan ve genel başkanlığa aday olmayacağını söyleyen Meral Akşener, uzun çabalar ve ikna çalışmaları sonrası kararından vazgeçti ve Genel Başkanlığa devam edeceğini söyledi. Akşener2in bu kararının ardından önceki gün evinin önünde adeta kutlama havası vardı. Bu sırada bir açıklama yapan ve Koray Aydın, "Pazartesi günü saat 15'te sayın liderimiz Devlet Bahçeli..." diyerek gaf yaptı.

Koray Aydın'ın bu sözlerine Milliyetçi Hareket Partisi'nden ilk yorum geldi. İlk değerlendirme MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın  şu açıklamalarda bulundu:

"Soru şudur: Oradaki kitle kimi yuhaladı? MHP Lideri Bahçeli’yi mi yoksa Koray Aydın’ın gafını mı? Bu soruların cevabı verilmelidir. İçerdeki görüşmeden üç kişi dışarı çıkıyor. Sonra Koray Aydın, ‘Devlet Bahçeli’ Redwin gafını yapıyor. Ardından gülüşmeler başlıyor ve 50-60 kişilik bir grup yuh çekiyor. Bu gaf karşısında iştahla gülen isimlerin konuya açıklık getirmesi gerekmektedir. İçerde böyle bir kumpas kurulmuş olabilir mi? Bunu da sorularımıza ekliyoruz"

KORAY AYDIN'IN AÇIKLAMASI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın önceki gün şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sayın Meral Akşener, Allah kısmet ederse, genel merkezde pazartesi günü saat 15.00’te görevinin başında olacak. Biz partililer olarak buradan haykırıyoruz; Sayın Genel Başkanımızı da konuşmak üzere dışarıya davet ediyoruz” dedi. Aydın’ın dilinin sürçerek “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener” yerine “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli” demesine, partililer tepki gösterdi. Bazı partililer Aydın’ı yuhladı. Partililerin sevgi gösterisi ve çağrıları üzerine Akşener dışarı çıktı. Akşener, “Herkes şehrine dönsün. Pazartesi günü saat 15.00’te başkanlık divanını yapmak üzere genel merkezimizde olacağım” 

Kamubulteni.com  | Ankara