Konya'nın Yeni Valisi Cüneyit Orhan Toprak Kimdir , Aslen Nerelidir?

Bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak Konya Valisi olarak atandı. Peki Cüneyit Orhan Toprak kimdir ? Nerelidir?

Konya'nın Yeni Valisi Cüneyit Orhan Toprak Kimdir , Aslen Nerelidir?

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak Konya Valisi olarak atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Cüneyit Orhan Toprak Konya Valiliğine atandı.

CÜNEYİT ORHAN TOPRAK KİMDİR?

Aslen Erzincan Refahiye İlçesine kayıtlı olan Vali Cüneyit Orhan Toprak 1966 yılında Kayseri ’de dünyaya geldi.  İlk ve ortaöğrenimini burada tamamlayan 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu.

1988 ile 1991 yılları arasında Kayseri Kaymakam Adayı olarak görev yapan Toprak, 1989 ile 1990 yılları arasında İngiltere’de 1 yıl süreli dil ve meslekî konularda eğitim aldı.

Sırasıyla Nevşehir 'in Kozaklı İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Aksaray 'ın Eskil  İlçesinde Kaymakamlık, Yozgat 'ın Yenifakılı İlçesi Kaymakamlığı, Ağrı 'nın Hamur İlçesi  Kaymakamlığı, Nevşehir   Gülşehir İlçesi Kaymakamlığı, Şanlıurfa 'nın Siverek İlçesi Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevlerini yaptı.

2009 ile 2010 yılları arasında ABD’de 6 ay süreli dil ve meslekî konularda çalışmalar yapan Toprak,  1 Haziran 2016 tarihinde 2016/8864 sayılı Valiler Kararnamesi ile Hakkâri Valiliğine atanan ve 07.06.2016 tarihi itibariyle görevine başlayan Vali Cüneyit Orhan TOPRAK, bugün yayımlanan kararname ile Konya Valisi oldu.

Toprak, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara