Kılıçdaroğlu'ndan Saldırı Sonrası İlk Açıklama

Ankara 'da şehit cenazesinde Kemal Kılıçdaroğlu' na saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası Kılıçdaroğlu 'ndna ilk açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu'ndan Saldırı Sonrası İlk Açıklama

Saldırı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama.

Önceki gün Hakkari 'de şehit olan askerimizi son yolculuğuna uğurlamak için cenaze namazına giden Kemal Kılıçdaroğlu 'na çirkin saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan ilk açıklama geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu yağtıüğı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bunları buraya taşıyanların kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Bunun hesabını soracağım. Şehitler bizim şehidimiz, o şehitlere çıkmak her vatandaşımızın görevi. Kimse bizim şehit cenazelerine gitmemimizi engelleyemeyecek."

CHP SÖZCÜSÜ 'NDEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Merkez'e doğru yola çıktığını ve kendisi ile burada görüşeceklerini söyledi.

ZIRHLI ARAÇLA BÖLGEDEN GİTTİ

Saldırı sonrası bir eve sığınan Kemal Kılıçdaroğlu , bölgeye gelen zırhlı araçla gitti.

CHP örgütü olarak şehit ailesini ziyaret ettiklerini ve hiçbir sorun yaşamadıklarını belirten CHP Çubuk ilçe yöneticisi Can Kaderoğlu, “Olayları dışarıdan gelen bir ekip tarafından organize edildi. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti” diye konuştu.

CHP’nin Çubuk İlçe yöneticisi, yerel seçimlerde CHP’den adaylığında İyi Parti lehine çekilen, saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'nun hemen arkasında bulunan Can Kaderoğlu, "CHP ilçe yönetimi olarak, şehit ailesinin evini ziyaret ettik. Başsağlığı dileklerimizi ilettik. Hiçbir sorun yaşanmadı. Bugünkü saldırıda da köyden ve bölgeden kimse dahil olmadı. Biraz önce köy muhtarı ile de görüştüm. Kendisi de olayları dışarıdan gelen bir ekibin organize ettiğini söylüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cenazeye geldiğinde ufak tefek kimi tepkiler oldu ancak Kemal Bey geldikten sonra grup tepkilerini artırdı. Saldırı uzun sürdü. Fiziki saldırının yanı sıra taş, sopa atıldı, ellerine ne geldiyse attılar. Saldırıyı çeşitli yerlere yerleştirilmiş kişiler başlattı ve organize etti. Kılıçdaroğlu'nu yaklaşık 10 kişilik görevli korumalar, 20'den fazla partili grup ve çok az sayıda güvenlik görevlisi korumaya çalıştı. Ciddi bir güvenlik önlemi yoktu. Oradaki görevlilere grubun biber gazı kullanılarak dağıtılmasını söyledik ancak cenazeye biber gazı sıkamayız dendi. Saldırı sırasında cenaze işlemleri yapılmıyordu ve bir saldırı vardı. Bu yönde bir adım atılmadı. Kemal Bey'in arabasına ve saldırıdan sonra girdiğimiz eve saldırılar devam etti. Şimdi evin çevresined tedbir alındı ve etraftakiler dağıtılmaya çalışılıyor." dedi.