Kılıçdaroğlu'ndan Flaş İnce Açıklaması: O Yüzden Genel Başkan Yapmadım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Muharrem İnce hakkındaki flaş değerlendirmesi bugün ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş İnce Açıklaması: O Yüzden Genel Başkan Yapmadım

Hürriyet'ten Rıfat Başaran, bugün kaleme aldığı yazısında Muharrem İnce hakkında Kemal Kılıçdaroğlu 'nun flaş açıklamasına yer verdi.

Seçimden sonra genel başkanlık baskı yapan Muharrem İnce, delege imzalarını toplamayadı ve partiyi kurultaya götüremedi. Kurultaya gidilmemesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu parti Genel Başkanlığına devam etti. Rıfat Başaran ise bugün kaleme aldığı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Muharrem İnce hakkındaki flaş değerlendirmesine yer verdi. 

Ben sonsuza kadar CHP genel başkanı olmayacağım dediği öğrenilen Kemal Kılıçdaroğlu 'nun şu ifadeleri kullandığı öğrenildi: "İlla ki bırakacağım. Bir yerde bırakacağım. 24 Haziran seçimlerinden sonra da bırakmayı düşünüyordum. Sayın İnce’yi, benden sonra genel başkanı olması için aday gösterdim. Aklımızda bu vardı. Ancak sonrasında yapılanlar maalesef güven verecek şeyler değil, bana güven vermedi. Süreç çok farklı bir noktaya gitti.”

Edinilen bir diğer bilgiye göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ’nun yaşanan bu olayları Bilecik Milletvekili Süperbetin Yaşar Tüzün ’e de aktardığı, Kılıçdaroğlu ’nun, Muharrem İnce ’ye yönelik, “Delegeyi arayıp kendisi için imza isteyen, oy isteyenden CHP’ye genel başkan olmaz” eleştirisinde bulunduğu da belirtildi.

GİTSİNLER AK PARTİ'YE OY VERSİNLER

Yerel seçimler için önseçim yapılması açıklamalarına sert çıkan Kılıçdaroğlu, "Önseçim sağlıklı bir ortamda yapılmıyor ki. Tüzük kurultayında aktif-pasif üye ayrımını getirelim dedim, kabul etmediniz. Sanki önseçimle aday belirledik de yüzde 30 oy mu aldık” dediği kaydedildi. İttifakları sürdürme çağrısı yaparak, “Parti dışında en geniş kesimle bir araya gelmek gerekir” dediği belirtilen Kılıçdaroğlu’nun yaklaşan yerel seçimlere ilişkin “Mevcut durumdan kimse memnun değil. Çok güçlü hazırlanmamız lazım” dediği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun, “küskünlerin” seçimi boykot edeceğine yönelik tartışmalara, “Neymiş, küskünler seçimi boykot edecekmiş. Boykot etmek demek, AK Parti’ye oy vermek demektir. Böyle düşünenler boykot edeceğine gitsin, doğrudan AK Parti’ye oy versin” dedi.

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Hurriyet