Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama: AK Parti Mansur Yavaş'a Teklif Götürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında AK Parti 'nin Mansur Yavaş 'a teklifini kamuoyuna açıkladı.

Kılıçdaroğlu'ndan Flaş Açıklama: AK Parti Mansur Yavaş'a Teklif Götürdü

Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan flaş açıklama.

Habertürk e konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken flaş ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada AK Parti 'nin Mansur Yavaş 'a teklifini açıkladı. 

REKLAMLARDA CHP 'Lİ BELEDİYELERİ KULLANIYORLAR

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, AK Parti 'nin reklamlarında CHP'li belediyeleri kullandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“AKP, reklamlar yapıyor, televizyonlarda yayınlanıyor. O reklamlarında, CHP'li belediyelerin olduğu yerleri kullanıyor. Neden? Çünkü insanlar sokaklarda geziyorlar, yeşillik var, sevgi var, hoşgörü var” 

AK PARTİ 'NİN MANSUR YAVAŞ 'A TEKLİFİ

AK Parti 'nin Mansur Yavaş 'a adaylık teklif ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bunların hepsi hikaye. Mansur Yavaş Ankara'yı alacak bunu içlerine sindiremiyorlar. AKP teklif etti ‘gel bizden aday ol diye” olmadı. Bu durumu bilmiyorlar mıydı? Ne söylerlerse söylesinler Mansur Yavaş Ankara'yı kazanacak. Ankara'yı cumhuriyetin başkenti yapacak. O Kurtuluş Savaşı'ndaki Ankara kimliğini yeniden kazandıracak. Suçlamaların hiçbir değeri yok. Suçlamayı yapan kişi çocuk tacizcisi, şimdi siz bunun sözüne mi güveneceksiniz? Mansur Yavaş'ın saygın bir kişiliği var. Temiz bir siyasetçi” 

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Yerelde İstanbul ve Ankara 'yı CHP alırsa bir erken genel seçim olur mu? sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

“Koltuklarım sallanır diye korkuyorlar. Bu bir yerel seçim. Bunu getirip ‘oylarımız düşerse genel seçim iddiasında bulunacaklar bu da beka sorunu yaratacak' diye… Bana göre uyduruk bir söylem. Bu söylediğim belediyeleri Allah'ın izniyle alacağız, başkanlarımız gelecekler o görevleri yapacaklar. Belediye başkanının başarısını görmeden seçim istemek fırsatçılıktır. O da doğru değildir. Millet seçimden yoruldu. Neredeyse her yıl bir seçim. Yeter artık. Toplumun seçtiği kişileri bir değerlendirmesi lazım”

Kamubulteni.com  |  Ankara