Kanun Teklifi Hazırlandı: Ülkesine Dönecek Suriyelilere Para Verilecek

AK Parti kurmayları bir kanun teklifi hazırladı. Hazırlanan kanun teklifinde, ülkesine gönüllü olarak gidecek Suriyelilere nakdi destek sağlanacağı bildirildi.

Kanun Teklifi Hazırlandı: Ülkesine Dönecek Suriyelilere Para Verilecek

Suriyelilere para yardımı için kanun teklifi.

İç savaştan kaçarak Türkiye 'ye sığınan Suriyelilerin ülkelerine dönmesi için çalışmalar başladı. Dönüşlerin hızlanması için başlayan çalışmalar kapsamında AK Parti bir kanun teklifi hazırladı. 

Hazırlanan kanun teklifine göre kamu güvenliği, kamu düzeni ve kamu sağlığı açısından Türkiye 'ye girmesi sakıncalı olanlar ülkeye alınmayacak. 

Yasal giriş veya çıkışla ilgili hükümleri ihlal eden mültecilerin yanı sıra, bu hükümleri ihlale teşebbüs eden kişiler hakkında da işlem yapılacak ve bu kişiler sınır dışı edilecek. 

GÖNÜLLÜ DÖNENLERE PARA

Hakkında  sınır dışı edilmesi kararı alınanlardan , süresi içinde ülkeyi terk etmeyenler calilikler tarafından gözetim altına alınacak ve alternatif yükümlülükler getirilecek. 

Türkiye Gazetesi 'nde yer alan habere  göre; ülkesine gönüllü olarak dönmek isteyen Suriyeli mültecilere ayni veya nakdi destek sağlanacak. Mülteci, şartlı mülteci ve ikincil koruma statüsü verilenlere yabancı kimlik numarasını içeren kimlik belgesi düzenlenecek. Kimlik belgeleri ikamet izni yerine geçecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA