Kamu ve Özelde İş Arayanlar Dikkat: Berat Albayrak Açıkladı

Kamu ve özel sektörde iş arayanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Berat Albayrak yaptığı açıklamada, normalleşme ile birlikte yeni personel alımları için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Yeni istihdam kalkanı devreye alınacak. İşte detaylar.

Kamu ve Özelde İş Arayanlar Dikkat: Berat Albayrak Açıkladı

İş arayanlar dikkat: Berat Albayrak açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'tan Türkyie geneli personel alımı hakkında  dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde basın mensupları ve ekonomistlerle bir araya gelen Bakan Albayrak , burada dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

DÜNYANIN ÜZERİNDEN TUR GEÇTİ

Vergiler için düzenleme yapılacağı, af değil bir destek sağlanacağını ifade eden Bakan Albayrak, dünya ekonomilerinin üzerinden TIR geçtiğini söyleyerek, "“Salgın süreci bittiğinde ve geriye dönüp bakılınca ‘dünyanın üzerinden tır geçmiş’ ve ‘Türkiye’ye ise motosiklet veya bir parçası çarpmış’ gibi bir durum görülüyor. Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı çok rahat başarabilecek kapasite ve potansiyele sahip. Biz bu çizdiğimiz resmi ne kadar disiplinli ve güçlü uygularsak, dış konjonktür de bize az ve ya çok minimum negatif veya maksimum pozitif etki yaparsa bu süreç o kadar kısalır veya uzar. Ama ne kadar kısalır veya uzarsa biz bunu uygularsak çok rahat o hedefe ulaşırız. En ufak şüphem yok. Ben dünya için ne kadar karamsarsam Türkiye için de o kadar ümit varım.” dedi.

PERSONEL ALIMI DESTEKLERİ

Çalışma Bakanlığı 'nın çok geniş kapsamlı bir paket hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Berat Albayrak, normalleşme süreci ile birlikte personel alımları ve istihdamın teşvik edilmesi için atağa kalkaacaklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız çok geniş kapsamlı ciddi bir paket hazırlığı içerisinde. Bizler de koordinasyon ve destek noktasında birlikte elimizden geldiğince katkıda bulunuyoruz. Bu manada belki ‘İstikrar Kalkanı’ndan sonra normalleşmeyle birlikte ‘İstihdam Kalkanı’ diyebileceğimiz bir paketle inşallah bir hazırlık içerisinde. Piyasalara bu anlamda bir rahatlama sağlayacak bir çalışma yürütüyoruz. Tüm paydaşların bu manada inisiyatif aldığı, destek verdiği, kamu olarak bizim bu çerçevede bir resim ortaya koyacağımız bir çalışma. Mart, nisan ve mayıs ayının yıkıcı etkilerini ciddi anlamda minimize edecek bir 3 ayı tecrübe ettik. Hayatın normalleşmesiyle birlikte özellikle bu anlamda mikro düzeyde detaylı bir çalışma yürütüyoruz. Pakette bunlara temas edecek detaylar da olacak. Önümüzdeki günlerde, bu ay içerisinde inşallah gelişmelere şahit olacağız.”

NORMALLEŞME SONRASI HEM KAMU HEM ÖZEL

Bakan Albayrak 'ın açıklamalarına baktığımızda normalleşme süreci ile birlikte hem kamuda hem özel sektörde normalleşme sonrası personel alımalrının artacağı görülüyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından ilan beklediğiniz kurum ve atama beklediniz bölümü yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

İŞ İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN