İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan MHP ve AK Parti'ye : Yazıklar Olsun

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti'nin Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızla ilgili araştırma önergesine AK Parti tarafından 'Hayır', MHP tarafından ise 'Çekimser' oy kullanılması, diğer partilerin oylarının da yetersiz kalmasına tepki gösterdi.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan MHP ve AK Parti'ye : Yazıklar Olsun

İYİ PARTİLİ FAHRETTİN YOKUŞ: YAZIKLAR OLSUN, YAZIK...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti'nin Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızla ilgili araştırma önergesine AK Parti'nin hayır, MHP'nin ise çekimser oy kullanması, diğer partilerin oylarının da yetersiz kalmasına tepki gösterdi.

Siyasete davet üzerine geldiğini, 47 yıldır Türk milliyetçisi olduğunu,  bugüne kadar davasına halel getirecek bir şeyi yapmadığını söyleyen Yokuş, bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini, fakat MHP'nin bu konuda sessiz kalmasına çok üzüldüğünü söyledi. BDP'nin dahi Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kalmadığını hatırlatan İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, 'Yazıklar olsun, yazık' dedi.

Bugün Komisyonda Güzel Gelişmeler Yaşanmıştı

TBMM'de bugün aslında Doğu Türkistan meselesine ilişkin partiler arasında uyum sağlanabileceği sinyali gelmişti.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Doğu Türkistan'da yaşayan Müslüman Türk soydaşlarımızın Çin'de yalnız bırakılmaması gerektiğini, Türkiye'ye gelen soydaşlarımıza da insanca muamele edilmesini, Suriyelilere gösterilen misafirperverliğin kendi soydaşlarımız için de gösterilmesinin önemine dikkat çekmişti.

YOKUŞ'UN DOĞU TÜRKİSTAN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERMEYE BAŞLADI

Fahrettin Yokuş'un girişimleri neticesinde bugünkü alt komisyon toplantısından Doğu Türkistan meselesine ilişkin önemli kararlar alındı. Komisyon Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Uslu, komisyonun bundan sonraki süreçte havalimanında tutsak halde bulunan Doğu Türkistanlı soydaşlarımız ve Çin'deki zulümden kaçarak Türkiyeye sığınan diğer soydaşlarımızın durumunun gözden geçirilmesi, bunlarla ilgili çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı.

DOĞU TÜRKİSTAN MESELESİNİN ÜZERİNE DURULACAK SÖZÜ

Komisyon Başkanı Uslu, "Bundan sonraki çalışmamız Doğu Türkistan'dan Türk soyluların Türkiye'ye geliş süreci olsun. Havalimanında bekleyenler olduğu söylendi, bunla ilgili İçişleri Bakanlığımızdan cevap bekleyelim. Tabi önemli, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi statü, hangi din, hangi meşrepten olursa olsun hakikaten insanlar zulüm altındaysa başka ülkelere sığınmak zorundaysa bu önemli konu. İnsan hakkı konusu. Bunları incelemek komisyonumuzun görevi . Türkiye olarak dünyada en çok sığınmacı barındıran ülkeyiz. Farklı din, milletten insanlar var. Hepsine kapımızı aşmış durumdayız. 2013 yılında yabancılarda uluslarası koruma kanunu çıkardı meclisimiz, bu kanun çok önemli bir kanun. Onunla beraber Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kuruldu. Bizde o sürece komisyon olarak ne kadar destek verebilirsek o kadar iyidir diye düşünüyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA