İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'na Mehmet Dutar Atandı

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'na Mehmet Dutar'ın atandığı bildirildi. İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın'ın teklifi, Genel Başkan Akşener'in onayıyla İYİ Parti'nin Mersin İl Başkanlığı'na Mehmet Dutar'ın atandığı bildirildi. Geçmiş dönemde Mersin Ülkü Ocakları başkanlığı da yapan Dutar, İYİ Parti Mersin Kurucu İlk Yönetim Kurulu üyesi ve Teşkilatlardan sorumlu il başkan yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı'na Mehmet Dutar Atandı

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığına Mehmet Dutar atandı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın teklifi ve Genel Başkan Meral Akşener’in takdiri ve onayıyla İYİ Parti Mersin İl Başkanlığına Mehmet Dutar atandı.

Mersin İl Başkanlığına getirilen Mehmet Dutar, 2006-2014 yılları arasında Mersin Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunmuş, Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti’de Mersin Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı önceki başkan Alican Özbayrak’ın görevinden ayrılmasının ardından bir süredir boş bulunuyordu.

MEHMET DUTAR KİMDİR?

Mehmet Dutar, 1982 yılında Mersin/Gülnar’da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Mersin/ Erdemli ’de tamamladı.

Lise eğitimini Devlet Parasız Yatılı sınavları sonucunda kazandığı, Konya İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı.

Halen Anadolu Üniversitesi’nde İşletme okumaktadır.

2002-2006 yılları arasında Mersin/Kargıpınarı,2006-2014 yılları arasında da Mersin İl Başkanlığı olmak üzere kesintisiz 12 yıl Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Dutar, MHP Üst Kurul Delegeliği de yapmıştır.

Aktif olarak tarım ve ticaret ile uğraşmakta olan Mehmet Dutar, Gıda ve İnşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir. 

Mersin Emek Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin Erdemli Şubesi kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir.

Meral AKŞENER ile birlikte yola çıkan ve İYİ Parti hareketine katılan Mehmet Dutar, İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı kurucuları arasında yer aldı. İYİ Parti Mersin Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Dutar, Mersin ilindeki teşkilatların kuruluşuna emek vermiştir.

Evli olan Mehmet Dutar, Almıla ve Aysima adlarında iki kız çocuk babasıdır.