İstanbul Seçimleri İptal mi Edilecek?

Son dakika haberi: AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı 'nın İstanbul seçimleri iptal edilsin başvurusu hakkında son dakika açıklaması geldi. AK Parti, başvurunun olmadığını bildirdi.

İstanbul Seçimleri İptal mi Edilecek?

AK Parti ve CHP 'den seçim iptali başvurusu sonrası flaş açıklama.

Habertürk’te yer alan habere göre Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2019/2708 numaralı soruşturma evrakındaki gerekçelere ve mülkiye başmüfettişlerinin incelemelerine dayanarak başvuru yapıldı. Başvuru dilekçesinde usulsüz seçmen kayıtlarının seçim sonuçlarını etkileyecek derecede olduğu iddia edildi.

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklama yaptı ve şunları söyledi:

"Büyükçekmece ilçemiz bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını gerekçe göstererek Büyükçekmece’ye ilişkin seçimlerin iptali için başvuruda bulunmuştur. Buna yönelik soruşturma da vardır. İlçe nüfus müdürünün de tutuklandığını biliyorum. İlçe seçim kurulu reddetti. İl Seçim Kurulu’na gidildi, o da reddetti. YSK da gidilecek son mercidir. Arkadaşlarımız gidelim mi gitmeyelim diye kafa yoracaklardır. Şu anda net bir karara varılmış değildir.

Büyükçekmece’de olan anlaşılır gibi değildir. Belediye çalışanlarının ve nüfus müdürünün de içinde olduğu çok manidar geliyor bana. 20 binlerin üstünde bir sayıdan bahsediliyor. Seçimlerden önce yapılan bir usulsuzlük ve organize bir iş gibi duruyor. Sadece oraya ilişkin bir müracaattır."

CHP’ DEN AÇIKLAMA GELDİ

CHP Milletvekili Özgür Karabat, konuyla ilgili olarak sozcu.com.tr’ye “Çok net söylüyorum seçmen listelerine itiraz süreleri var. Süresinde itiraz edilir bu itirazlardan sonra kesin listeler çıkar. Kesin listelerin çıkmasından sonra da kimsenin buna itiraz etme şansı yoktur. Kesinleşmiş listeler üzerinden yapılan itiraz kabul edilirse Türkiye’de hiçbir seçim yapılamaz.” dedi.

SEÇİM İPTALİ BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Dakikalar sonra başvuruya İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan ‘ret’ yanıtı geldi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA